Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Hasse
 - 2009-12-13 18:55
Nu har jag provat och Ulf har rätt. Det går alldeles utmärkt att steka strimlad picnicbog utan att bräsera efter bryningen.
Skrivet av agnetasch
 - 2009-12-03 19:41
Jag hade en förvirrad matlagningsstund med en picnicbog en gång; jag skulle egentligen laga baconinlindad fläskfilé men hade bara picnicbog hemma. Jag delade den på längden i c:a sex tjocka strimlor vilka jag virade bacon runt. In i rätt så varm ugn tills baconet var brynt o sen vidare till mikron där dom fick gå tills jag bedömde köttet som klart. Det blev jättebra! Jag har aldrig fått en saftigare o mörare picnicbog!
Skrivet av Mickan
 - 2009-12-03 14:21
Picnicbog säljs ofta rökt och jag undrar om det är en sådan bit du menar. I så fall är det gott att göra carbonara.
Skrivet av Hasse
 - 2009-12-02 23:54
Citat från: Ulf Stjernberg skrivet 2009-12-02 19:30
Det stämmer att jag inte prövat receptet själv, men jag har använt strimlad bog i wok tidigare och det har funkat bra så jag tror att receptet funkar.


OK. Jag ska prova själv nästa gång jag hittar picnicbog i kyldisken.    :)
Skrivet av danielmalm
 - 2009-12-02 20:55
Ja, där ser man! Blev inget nötkött den här gången heller då! Men det där med att strimla det är jag också lite inne på. Tar gärna emot fler förslag!
Skrivet av annamaria
 - 2009-12-02 19:53
Det fungerar utmärkt att göra vanlig "skinkstek" av. Stek den i gryta, tillsätt vatten, morötter, lök, lagerblad, kryddpeppar och katrinplommon i. Sjud sen som vanlig stek. Servera med god gräddsås av skyn, äppelmos och kokta grönsaker. Kanske inte så nytt men rackarns gott.
Skrivet av Ulf Stjernberg
 - 2009-12-02 19:30
Det stämmer att jag inte prövat receptet själv, men jag har använt strimlad bog i wok tidigare och det har funkat bra så jag tror att receptet funkar.
Men lite längre tid kanske inte skadar.
Skrivet av Hasse
 - 2009-12-02 18:25
Jag har en känsla av att picnicbog gärna ska koka eller bräsera en stund för att bli mört. Jag brukar använda det som kokkött.

Tillagningstiden i det recept som Ulf refererar till verkar lite väl kort? Men jag har kanske helt fel för mig?   ???

(Fick känslan av att Ulf inte provat receptet själv, men kan förstås ha fel om detta också...)   :-\
Skrivet av Ulf Stjernberg
 - 2009-12-02 11:43
Picnicbog är ju från grisen, men hittade ett Asiatiskt inspererat recept på Svensköttinformations sida som du kanske vill testa.

Bogstrimlor med sötsur sås
4 portioner

500 g bog av gris, strimlad
2 msk flytande matfett
200 g färsk ostronskivling eller shiitake, i bitar
1 röd paprika, strimlad
1 grön paprika, strimlad
1/ 2 zucchini, i stavar
1 purjolök, strimlad
salt och svartpeppar

Sötsur sås:
4 dl grönsaksbuljong
1/2 dl socker
1/2 dl vitvinsvinäger
1/2 msk färsk ingefära, riven
1 krm cayennepeppar
1 msk arrowrot

250 g jasminris

2 msk mango chutney



Blanda alla ingredienser till såsen.

Hetta upp matfettet och lägg i kött och svamp. Låt bryna cirka 10 min. Tillsätt grönsaker och stek på hög värme någon minut. Tillsätt såsen under omrörning och koka upp. Smaksätt med salt och peppar.

Servera med kokt ris och mango chutney.

En portion ger 520 kcal (2,2 MJ) och 13 g fett
Skrivet av agnetasch
 - 2009-12-02 10:21
Picknickbog = nötkött??
Skrivet av danielmalm
 - 2009-12-01 21:16
Det händer inte ofta i mitt studentliv att jag finner nötkött som är billigt nog för min ekonomi. Därför är jag nu lite nervös när jag äntligen fått tag på en fin pickningbog. Vill ju inte klanta til det.

Har ni några bra recept där detta kött skulle kunna ingå? Jag vill helst nå bortom stekar och grytor. Asiatisk kanske inte är fel. Hjälp mig är ni snälla!

Annonser

Powered by EzPortal