Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av kayaker
 - 2011-12-01 13:26
Citat från: Krista skrivet 2011-12-01 12:27
Haha vilken härligt provokativ sak att säga på ett forum ;)

Men apropå osaltat smör och recept där man ska använda det, men där salt inte finns med i receptet; blir det inte alltid godare med lite salt? Vore intressant att testa ett sånt recept med saltat smör respektive osaltat smör och provsmaka om det är skillnad.

Huruvidare det blir godare är nog upp till var och en att avgöra. Däremot så kommer du att förändra balansen mellan syra och sötma på ungefär samma sätt som om du sötat lite extra.
Skrivet av vilsjin
 - 2011-12-01 13:23
Ett skäl att ha saltat smör hemma är att det håller längre.
Skrivet av Krista
 - 2011-12-01 12:27
Citat från: kayaker skrivet 2011-11-30 23:58
I Sverige är allmänheten förvånansvärt obildad och svårbildad när det gäller ett antal saker.
Jag tänker inte ge exempel utan var och en får klura lite på egen hand.  ;D


Haha vilken härligt provokativ sak att säga på ett forum ;)

Men apropå osaltat smör och recept där man ska använda det, men där salt inte finns med i receptet; blir det inte alltid godare med lite salt? Vore intressant att testa ett sånt recept med saltat smör respektive osaltat smör och provsmaka om det är skillnad.
Skrivet av kayaker
 - 2011-11-30 23:58
Citat från: agnetasch skrivet 2011-11-30 22:21
Varför?

Jag vill bestämma saltmängden själv. Det är klart lättare att jobba med smaksättning om t.ex. salt och fett är separerade.
I Sverige är allmänheten förvånansvärt obildad och svårbildad när det gäller ett antal saker.
Jag tänker inte ge exempel utan var och en får klura lite på egen hand.  ;D
Skrivet av agnetasch
 - 2011-11-30 22:21
Citat från: kayaker skrivet 2011-11-30 18:16
Jag köper absolut inte saltat smör om det kan undvikas.
Varför?
Skrivet av kayaker
 - 2011-11-30 18:16
Citat från: agnetasch skrivet 2007-10-02 10:46
Finns det NÅGON som går o köper osaltat smör bara för att det står i kakreceptet?

Jag köper absolut inte saltat smör om det kan undvikas.
Skrivet av pia
 - 2011-11-30 13:17
Jag vet att man inte skall ha salt i förrän på slutet när man gör potatismos, inte ens när man kokar potatisen för då blir moset som klister. Kan det finnas någon liknande process som sker,  alltså att saltet påverkar övriga ingrediensers samverkan negativt, inom bakning tro?
Finns det inte någon riktig konditor här som vet?
Hade varit spännande få svar på frågan.
Skrivet av Anne
 - 2007-10-02 15:42
*skratt* jaha ja. :)
Skrivet av agnetasch
 - 2007-10-02 14:48
Anne, jag räknade inte med dig, du är proffs ;D
Skrivet av Anne
 - 2007-10-02 13:24
Jag använder helt klart osaltat smör i en del recept - framför allt där det är MYCKET smör, och få andra ingredienser. T.ex. en chokladtryffeltårta. (smör, ägg, choklad, ev. lite socker.)
Skrivet av Andreas
 - 2007-10-02 11:51
Citat från: Fredrik Goldhahn skrivet 2007-10-02 10:12
Salt i bakning behövs mer än man anar. Att man inte använder saltat smör är för att kontrollera saltmängden helt enkelt.


Vilka fler funktioner än att ge salt smak har saltet då man bakar kakor och sötebröd?
Skrivet av agnetasch
 - 2007-10-02 10:46
Finns det NÅGON som går o köper osaltat smör bara för att det står i kakreceptet?
Skrivet av Fredrik Goldhahn
 - 2007-10-02 10:12
Salt i bakning behövs mer än man anar. Att man inte använder saltat smör är för att kontrollera saltmängden helt enkelt.
Skrivet av agnetasch
 - 2007-10-02 08:45
Bra fråga.Nån som kan svara på den? ;D
Skrivet av Urban
 - 2007-10-01 18:54
Hur lång hållbarhet blev det på ett hårdsaltat smör då?.

Annonser

Powered by EzPortal