Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Ulf Stjernberg
 - 2009-12-04 23:58
Börjar med lite jag hittade:

"Välj det här istället
Det går att utesluta ägg och ersätta med andra produkter men ägg har ofta en viktig funktion i bakningen. Framförallt ger det volym och fin ytglans och binder samman.

• Pannkaka och våfflor: ersätt ägget med 1 tsk bakpulver och grädda på vanligt sätt.
• Kakor, bakverk, tårtor och pajer: använd smördeg, mördeg eller pajdeg.
• Vetebröd: kan penslas med mjölk eller smält smör
• Matbröd: kan penslas med vatten eller mjölk.
• Äggstanning i pajer eller puddingar: riven ost, mjölk och vetemjöl. Det finns även bra recept på äggfria pajfyllningar
• Äggersättningar finns: No Egg, Loprofin (apoteket)."
Skrivet av Kari
 - 2009-12-04 23:46
Om man måste utesluta ägg i alla former under en längre tid av medicinska skäl, vad kan man använda då istället?

Vi tänker oss veckans vardagliga matbestyr.. Alla tips, länkar är välkomna!

Annonser

Powered by EzPortal