Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Helena Moestedt
 - 2014-11-25 10:18
Jag skulle baka gott bröd med färska dadlar och valnötter (va gott!)  och använde mig av den nya jästen som bara tar 15 min. Vilken besvikelse, brödet blev alldeles degigt inuti. Skulle gräddas en halvtimme, Satte in limpan (i form) 20 min till, en gång till i 20 min fortfarande lika degigt.
Var det för mycket fukt i dadlarna, ska jag törs baka mer, det blir ju ganska dyrt i längden, Ska använda termometer nästa gång, se om det blir bättre
Skrivet av Kari
 - 2009-12-26 22:54
Vilken sorts termometer har du skaffat Annamaria? Lycka till!
Skrivet av annamaria
 - 2009-12-26 20:19
I morgon ska jag baka grova formbröd och jag ska då inviga termometern för första gången i brödbak. Just formbröden tycker jag är lite svåra att veta när dem är klara.
Skrivet av Matduell-Peter
 - 2009-09-18 11:22
att använda digital termometer är suveränt. Sätt in tempen i brödet efter ca 20 min i ugnen. Så här: Stoppa in bröden med ugnen på maxvärme. Sänk efter sju minuter värmen till 200 grader. Efter ytterligare 10 min, öppna luckan och sätt i tempen i brödet.  Ta ut bröden efter totalt ca 40 minuter, eller när brödens innetemperatur är 98 grader.
Skrivet av Mickan
 - 2009-09-10 21:20
Ja, termometern i ugnen är lätt!
Skrivet av Andreas
 - 2009-09-10 19:09
Mickan: Du misstänkte rätt. :) Men har du verkligen degar som är så stabila att termometern hålls kvar, även mer fasta degar blir ju rätt lösa efter jäsning, eller har du kanske en väldigt lätt termometer?
Skrivet av Fröken Dill
 - 2009-09-10 11:26
Vad smart, att ta tempen på brödet! Nu ska jag skaffa en bra termometer för mina hembakta bröd blir sällan lagom gräddade.
Hälsar fröken Dill
Skrivet av Mickan
 - 2009-09-05 12:28
Misstänkte att du skulle fråga  ;)

När jag har ett stabilt bröd, t ex mörka bröd som jag kanske också bakar i form sätter jag i termometern från början. Om jag har ett ljust, bubbligt bröd brukar jag sätta in den när jag efter kanske en kvart släpper ut lite ånga ut ugnen. När det gäller bröd jag ofta bakar har jag koll på exakta tider. Då skippar jag termometern. 
Skrivet av Andreas
 - 2009-09-05 12:25
Kan du kanske utveckla lite: Vilka brödsorter gör du si med och vilka gör du så med? Och hur får du termometern att hållas fast när du sätter den i ett ogräddat bröd?
Skrivet av Mickan
 - 2009-09-04 13:21
Citat från: Andreas skrivet 2009-09-04 09:26
Men som Lina och sen även jag själv är inne på: Hur gör ni rent praktiskt när ni mäter temperaturen? Gör ni som Kari och stoppar in termometern när ni tror brödet är klart eller stoppar ni kanske in det från början och använder nån slags speciell termometerhållare?


Både och beroende på brödtyp och sort!
Skrivet av Andreas
 - 2009-09-04 09:26
Men som Lina och sen även jag själv är inne på: Hur gör ni rent praktiskt när ni mäter temperaturen? Gör ni som Kari och stoppar in termometern när ni tror brödet är klart eller stoppar ni kanske in det från början och använder nån slags speciell termometerhållare?
Skrivet av Mickan
 - 2009-09-03 20:13
Bakade två ljusa samtidigt och körde det ena till 92 och det andra till 98. Jag märkte faktiskt ingen skillnad! Möjligtvis kan det bero på att det var ett riktigt håligt och segt bröd men vem vet!?
Skrivet av Per-Erik
 - 2009-08-24 17:22
jag kör också oftast till 98grader.
Skrivet av Pokol
 - 2009-08-19 20:53
Jag gör som paindemartin och kör till 98 grader i innertemp.
Skrivet av annamaria
 - 2009-08-19 20:01
Jag har aldrig använt termometern. Har inte riktigt haft behov av det. Just när det gäller danskt rågbröd eller andra riktigt grova limpor skulle jag kunna tänka mig använda termometern. Jag tar ut limporna och bankar dem på undersidan och hör om dem är klara.  ;D Med rågbröden är det svårare.

Annonser

Powered by EzPortal