Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Anne
 - 2007-08-06 11:24
Andreas  - ingen aning, jag skickade i panik maken att handla eftersom Lidl-chokladen vägrade smälta, och han köpte Galler. Vit block vet jag inte heller vad det kollar, låter måhända snobbigt men jag köper väldigt sällan choklad från bakhyllan i affären. :) (Fast vad jag faktiskt köper är enkilospåsar från Chocovic på Martin Ohlsson, mycket prisvärt och riktigt bra choklad.)

Skrivet av Andreas
 - 2007-08-06 10:29
Anso: Kanske för att det är som ett block av choklad, kanske samma logik som att choklad i pulverform ibland kallas pulverchoklad?

Anne: Vad kostar Galler jämfört med vit block? Är måhända prisskillnaden så stor att det finns ekonomiskt incitament att välja den sämre råvaran?
Skrivet av Anne
 - 2007-08-06 10:12
Nu kom jag på vad det var för sort jag hade använt: Galler. :) (Den lila alltså.)
Skrivet av Anso
 - 2007-08-01 22:44
Men vad är "block"? För på odenses choklad står det bara choklad och inte blockchoklad.
Skrivet av Anne
 - 2007-08-01 18:02
Jajamensan, vit block. Läskigt, tycker jag. :)
Skrivet av Andreas
 - 2007-08-01 16:52
När det gäller vanlig blockchoklad har tillverkarna fiffigt löst det genom att kalla produkterna som innehåller för lite kakao bara "block" istället för "blockchoklad" (blev väl efter EU-inträdet har jag för mig)... har inte tänkt på om det finns nåt som heter "vit block".
Skrivet av agnetasch
 - 2007-08-01 16:46
På en food-infosida stod det att vit choklad enligt vissa chokladstandarder inte får kallas choklad.De ska kallas kakaosmörkonfektion d.v.s om de innehåller minst 20% kakaosmör.Vad resten kallas vete fåglarna.Vit kaka?  
Skrivet av Urban
 - 2007-08-01 13:34
Finns det någon procent-gräns av andelar kakaosmör som vit choklad måste innehålla för att få kallas för vit choklad?.
Skrivet av agnetasch
 - 2007-07-31 07:26
Odense?Visste inte att dom hade choklad,tänker bara på mandelmassa o nougat i samband med dom.
Hittade ett uttalande på Cint ang vit choklad:"Vit choklad av sämre kvalitet som bara innehåller mindre mängder av det dyrbara kakaosmöret känns lätt dammig i munnen och får egentligen inte kallas choklad eftersom den knappt består av ingredienser från kakaobönan" Ibland undrar man vad det är man äter.
Skrivet av Anso
 - 2007-07-30 22:45
Jag har ingen aning egentligen, men en god vit blockchoklad tycker jag Odense är. Jag kan äta den istället för en vanlig vit cholkadkaka. Har inte testat att smälta den, men den verkar smälta i dom muffins som jag haft den hackad i.
Skrivet av Andreas
 - 2007-07-30 19:24
Vad finns det egentligen för kvalitetsmått för vit choklad? Så hög halt av kakaosmör som möjligt? Skall kakaosmöret komma från nån speciell böna?
Skrivet av agnetasch
 - 2007-07-30 18:28
Ska ge mig ut i vita-chokladdjungeln o leta efter en kaka som är till hälften svart o till hälften ljuslila.Tack för hjälpen! ;D
Skrivet av Anne
 - 2007-07-30 18:16
Jag kommer inte ihåg namnet, men förpackningen är hälften svart, hälften ljuslila. *skratt* Annars är både Lindt och Drosté helt okej.
Skrivet av agnetasch
 - 2007-07-30 17:54
Puh,vilken tur,den ska smältas o jag funderade faktiskt på om Lidl hade något.Det är inte speciellt mycket jag ska ha så jag kan ta smällen av en lite dyrare sort.Har du någon på förslag?
Skrivet av Anne
 - 2007-07-30 16:04
Ska den smältas? I så fall, varning för t.ex. Lidls vita choklad. Den smälter nämligen inte, utan blir bara en klumpig, elak massa som inte alls är kul att råka ut för. Och hur mycket behöver du? Är det jättemycket skulle jag nog köpa typ Fazers vita, men om det är lite mindre skulle jag hellre köpa en dyrare sort, och inte blockchoklad.

Annonser

Powered by EzPortal