Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Urban
 - 2007-10-14 22:48
Det kan säkert stämma. Men Sherry "tror" jag innehåller mera socker än Sake och socker har en viss konserverande effekt.
Är det en väldigt torr sherry på 15% så kanske??.. Där vågar jag nog inte lova för mycket..
Men eftersom den innehåller så mycket som 18.5% alkohol så är det nog lungt.
Är du osäker kan du alltid ringa till systembolaget för info.
Skrivet av jelvis
 - 2007-10-14 21:44
18.5% så då borde det vara lugnt. Tackar för informationen! Misstänker att den börjar lukta lite skumt när den inte längre är bra.

Skumt nog har jag för mig att sake (15%:ig) inte håller sig något vidare.
Skrivet av Urban
 - 2007-10-14 19:35
Det beror på hur stark sherryn är. Håller den en alkoholstyrka på 15 - 20 % så kan du säkert förvara den flera månader i kylen utan problem.
Hur stark är den?.
Skrivet av jelvis
 - 2007-10-14 18:28
Någon som känner till hur länge Sherry håller sig i kylen? I det recept jag precis använde Sherry så gick det åt 2msk så det känns lite oekonomiskt att behöva kasta den omedelbart. I värsta fall får jag väl försöka frysa in den i kuber eller nåt.

Annonser

Powered by EzPortal