Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Daddy-T

1
Citat från: Mickan skrivet 2009-11-24 18:29
Man kan ju faktiskt betala 79 kronor kilot för fläskfilé  :-\

Vad kostar fläskfilé i Sverige idag?
Som utlandsboende har jag ingen aning. 79 kr låter klingar lite bekant som djupfryst filé från Danmark. I Frankrike får jag betala mellan 150 och 200 kr/kg för bra fläskfilé eller som den heter här filé mignon.
2
Ett champagnehus med svensk anknytning att besöka: Thierry Perrion http://www.champagneperrion.com/suedmaison.html

Förutom hotell kan man i Frankrike bo gite eller chambre d'hotes (bed & Breakfast). Gite är som att hyra en stuga med självhushåll. För kortare vistelse skall man hålla utkik efter gite de etap för många hyr bara ut veckovis. På lågsäsong är det lättare att hitta dygnsvistelser.
http://www.gites-de-france.com/gites/uk/rural_gites/a_gateway_to_france/champagne_ardenne
3
Har haft två stycken av Tefals produkter med röd prick men aldrig fått se den lysa. Detsamma gäller flera av bekanta som provat deras sytekpannor.
Finns det någon som fått uppleva att den röda pricken tänds och att pannan då är perfekt varm? för vad kan man ju också fråga sig.

4
Franska snabbköpkassörskor som vägrar börja "scanna" varor innan du fyllt hela bandet.
5
I princip alltid bil, inte bara för storhandling. Närmsta affär för mindre inköp ligger visserligen bara drygt 20 minuters promenad bort men höjdskillnaden är ca 80 meter.
6
Vad blir skillnaden på om man kokar upp vatten med salt eller tillsätter det när det kokat upp.
I anvisningar för pasta, ris och grönsaker så förekommer lite olika anvisningar.

Koka upp lättsaltat vatten, tillsätt saltet när vattnet kokat upp, tillsätt ris o salt.... osv osv.

Spelar detta någon roll eller kan man hålla sig till att alltid koka upp vattnet med salt i från början?
7
Jag är faktiskt inte speciellt förvånad över prishöjningarna.
En sak jag aldrig förstått är vilka märken på varorna som de väljer när anger pris. Det är ju en viss skillnad på att tala om vad varukorgen fylld med "euroshoppervaror" kostar och vad en korg med bra kvalitetsvaror kostar.
8
Citat från: kjpil skrivet 2009-10-15 17:04
...så är det väldigt bisarrt att tänka sig att det skulle komma några biverkningar tycker jag,

1 oktober 1976 så påbörjade USA en massvaccination av sina innevånare. Denna avbröts i december samma år efter det att biverkningen Guillain-Barrés syndrom drabbat några av de vaccinerade. http://en.wikipedia.org/wiki/1976_swine_flu_outbreak
9
Surfade ut på nätet och hittade en förteckning över obskyra amerikanska matdagar http://www.tfdutch.com/foodh.htm
Igår missade vi dagen för: National Chocolate-Covered Insects Day
10
Citat från: Andreas skrivet 2009-10-14 11:24
Har även åtgärdat dessa Wordpressbloggar som inte fungerade av samma orsak som Ostbloggen.

Bra jobbat och tack så mycket.
11
I Frankrike planeras också en massvaccinering av befolkningen med start i november. Opinionsundersökningar i juni visade att 60 % av befolkningen var för en massvaccinering medan de senaste visar på det omvända 60 % är emot.
Folkopinionen har svängt även i detta ängsliga land där man hittar minst ett apotek i varje kvarter.
12
Har tittat igenom möjliga inställningar i wordpress men inte funnit någon parameter att ändra vad gäller visningen på sidan mer än de olika datum- och tidsformaten.
Passade på att öppna en mängd wordpressbloggar och alla hade samma visning, dvs endast datum på "förstasidan" medan klockslag och datum för inlägget syns när man klickar på inlägget och det öppnas "ensamt" på en sida.

Lista på raderade bloggar som jag stöter på kommer så småningom i en klump.
13
Har konstaterat att uppdateringen inte verkar fungera till 100%. Gäller inte bara min egen blogg "ostbloggen" som sorgligt nog enligt listan är uppdaterad senast 090612 vilket inte stämmer med verkligheten.

Det kanske behövs en ordentlig genomkörare och uppdatering. Har även stött på bloggar som är raderade och kanske därmed borde raderas från listan.

14
360 st räcker ju ett bra tag om man enbart gör grädde. Sifonen går ju även att använda till såser och mousse. När man väl börjat experimentera så går patronerna åt i rask takt.
Lika bra att köpa storpack så behöver man inte snåla på patronerna.
15
Vi premiärtestade vår nyinköpta Mastrad igår.
Perfekt resultat för grädde som spritsades ut på våfflorna.

Första trycket av familjens tonåring resulterade dock i att det fick torkas grädde
från väggar och inredning. Så glöm inte att bara trycka lätt på "avtryckaren" och
håll munstycket ganska nära slutmålet.
16
Har inhandlat två silikonformar för bakning av mindre kakor.
Några skötselråd medföljde ej men det gick att läsa att de tålde maskindisk.
Har fått höra att silikonformar endast skall torkas av annars så förstörs ytan.

Min fråga är om det finns några generella regler för hur man skall hantera sin silikonform
och kan den förstöras om man sköljer den och rengör med vanligt dsikmedel?
Läste också någonstans att man skall aktivera non-stick beläggningen igen vid ny användning
genom att skölja den med ljummet vatten strax före användning och ej torka den.
17
Citat från: Gotish skrivet 2009-02-20 15:00
Om monopolet slopas är jag helt övertygad om att små spritbutiker med brett utbud skulle startas upp. Öl och vinfrälsta som nischar sina butiker åt sitt eget håll.
//Mattias


Visst skulle detta hända men i mycket begränsad omfattning. Jag bor strax utanför Paris och råkar gilla belgisk öl. Två års intensivt sökande har resulterat i att jag nu känner till 4 specialbutiker för öl, visserligen i ett vinland men i en region med över 10 miljoner invånare. Det är roligt att handla i specialbutiken men att släpa hem ölen på tåget är inte kul och ta bilen för inköpet är ett äventyr.

Vinhandlare finns det gott om, prisläget är ganska uppskruvat, i princip som systembolaget för bättre viner. Billiga vardagsviner för 30-40 kr flaskan finns det hur mycket som helst av i de vanliga affärerna men kvalitén är också därefter. De stora kedjorna gör som i Sverige lanserar sitt egna öl, vin mm som är billigt men smakar apa. Den som har ont om pengar köper givetvis detta ändå.

Jag var tidigare en rabiat motståndare till systembolaget men några år utomlands har fått mig att tveka.
Man kan däremot inte komma ifrån att det är roligt att ta en tur på helgen och handla vin direkt på vingården. Dessutom kan man alltid beställa hem kartonger direkt från gården via post eller budfirma om den skulle ligga långt bort.
18
Citat från: Hasse skrivet 2009-03-12 18:45
I min kryddhylla står sedan många år en burk "Salldskrydda Italiensk". Kommer inte ihåg när, eller varför jag köpte den,

Googlade på nätet och hittade på Tasteline följande: http://www.tasteline.com/recept/brynt_vitkalssoppa_med_kycklinglever
Brynt vitkålssoppa med kycklinglever. Levern skall enligt receptet som är hämtat från Kockarnas kokbok kryddas med italiensk salladskrydda när den steks i smör.
Vilken kock som hittat på detta framgår dock inte av receptet.
19
Man kan ju undra om den finns att köpa i Italien?
Någon medlem som kan kolla upp detta?

Skall titta i en fransk butiks kryddhylla och se vad som finns där.
20
Citat från: roffekock skrivet 2009-03-12 16:15
en regäl järngryta med ett bra lock och sedan köper du en korg sk äggkorg hos din järnhandlare. Här har du bästa utgångsläge.

/rolf


Låter vettigt.

Att uppnå rätt temperatur verkar ju inte vara någon omöjlighet. Hurlång tid kan det tänkas ta att hetta upp oljan i en järngryta? har en glaskeramikhäll  av yngre årgång.
Friteringen skall väl sedan ske under viss tid, olika beroende på vad man fritererar. Det gäller väl då att hålla temperaturen någorlunda konstant. Några tips eller blir det till att testa ett antal gånger.
Vilken olja är bäst lämpad för detta äventyr?
Lämplig grytstorlek och form?

Nybörjarfrågor men vet man inte så måste man ju fråga någon gång.

Annonser

Powered by EzPortal