Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Kari
 - 2010-10-06 02:33
Hej Linnea  ;D

Är volymen på långpannan ca tre gånger den ordinarie? Hur som, här behövs en bananexpert - jag *tror* att långpanneversionen blir tung, kommer den orka upp med tanke på hur mycket bananer det är i?

Jag skulle göra tre vanliga istället :)
Skrivet av Linnea__
 - 2010-10-05 11:23
Hej!

Jag tänkte baka en banankaka idag. Jag behöver fråga någon som är duktig på konverteringar om en sak. Här är vanlig banankaka jag försökt göra om till långpannestorlek. Jag har alltså räknat på en helt vanlig kaka och ändrat proportionerna. Vad är det mer jag skall tänka på, utöver kortare gräddningstid?

Kan ni se om de här volymberäkningarna stämmer? Står de sig i proportion till en långpanna på 40x30 cm? Verkar det rimligt? Jag vill ju inte att pannan skall svämma över när det jäser i ugnen!


Originalkaka:

2-3 bananer
2 ¼ dl strösocker
100g margarin
3 ¾ dl vetemjöl
1 ½ tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
2 ägg


Långpanneversion:

7 - 9 bananer
7 ¼ dl strösocker
325g margarin
12 ¼ dl vetemjöl
5 tsk bikarbonat
1 msk bakpulver
2 msk vaniljsocker
3 ¼ dl mjölk
6-7 ägg

Tack för all hjälp, det uppskattas verkligen!

Linnea

Annonser

Powered by EzPortal