Vad gjorde du för gott senast?

Startat av Anne, 2007-05-07 07:30

Föregående ämne - Nästa ämne

Urban


Tracey


Blev en smula förvånad när jag nyligen fick lära mig att man faktiskt kan äta rosor! Testade härom dagen att baka en rosentårta som Rosenkaféet här i Göteborg la ut receptet till i Aftonbladet för ett tag sedan. Den var faktiskt otroligt smaskig och blev väldigt uppskattad av alla som åt av den. Kan varmt rekommenderas!

http://www.aftonbladet.se/vss/matovin/story/0,2789,1107733,00.html


kryddburken

2007-08-07 20:19 #22 Last Edit: 2007-08-07 20:40 by kryddburken
Dottern & jag var ute i skogen och letade blåbär & vi hittade MASSOR!!
Det blev ett lite experimenterande, men nånstans mellan pinocchio och pavlova kanske... Bedöm själv! Gott blev det iaf!

http://kryddburken.wordpress.com/200...rsmarangtarta/

Sådärja, då kom bilden med också! Tack Andreas!

Andreas

Ops tack för att du sa till. Många bilder blir det visst, men det är ju roligt. Har ökat utrymmet nu.
Den som inte frågar får inga svar.

Anne

Jag köpte skrädmjöl på Smaklust-mässan, och bakade jättegoda drömmar idag, med hemgjort vaniljsocker och råsocker. Gott. Och snyggt.

Anne's Food - min matblogg

Andreas

Oj vad fint! Kul med alla udda ingredienser du använder, man får lära sig nya ord hela tiden - vad är skrädmjöl för slags mjöl?
Den som inte frågar får inga svar.

Anne

Hoppsan, det skrev jag visst inte nej. Det är ett stenmalet fullkornsmjöl på havre. Väldigt spännande - och riktigt gott. Det åkte ner lite i en äppelpaj också, som på köpet blev glutenfri. (Kakorna har dock även vetemjöl i sig.) Nej, jag stod emot det mesta på Smaklust, men det här kunde jag inte klara mig utan :)
Anne's Food - min matblogg

kryddburken


mums

Efter många om och men, har jag lyckats få tag på receptet på min mormos flottkringlor och passade på att baka dem efter att vi haft fläsk till middag. De påminner mycket om bonnakringlor och jag tror de är en variant av dessa. En äkta smålänning slängde aldrig något, och min mormor var en sådan. Om man tänker på hur svårt informationsflödet måste varit mellan stugorna i småland, på tidigt 1900-tal är det inte konstigt om det finns många varianter av samma kaka. Det måste ju förvanskas precis som rykten. Hur som helst, här är receptet. Någon bild blir det inte, kringlorna tog slut medan kamerabatteriet laddades.

Flottkringlor   (förmodligen en variant av bonnakringlan)

3dl gräddfil  eller filmjölk
1dl socker
200g stekflott eller smör+1tsk salt (kallt)
2tsk hjortronsalt
5dl rågmjöl
4dlvetemjöl

180 grader ca 20min
24st

ps. hundarna är heltokiga i dem, så nu är vi fyra som slåss om smulorna. Det var bättre för.

kryddburken

Här blev det Kärleksmums idag, ska ha 5-års kalas nästa vecka så nu ska jag fylla frysen lite! *S*
http://kryddburken.wordpress.com/2007/09/10/karleksmums/


ttt

kryddburken

2007-09-13 13:04 #30 Last Edit: 2007-09-13 13:21 by kryddburken

kryddburken

http://kryddburken.wordpress.com/2007/09/13/brysselkex/

Blev det också! Nu får jag snart inte plats med mer i frysen!

ttt

kryddburken


Andreas

Vilka fina kakor du bakar kryddburken!!

Vad gör man om man köpt granny smith på affären som är så syrliga att det svider ordentligt i munnen när man äter dem? Äppelpaj såklart, lägligtvis fanns ett recept på festpaj med äpplen i senaste reklambladet från coop - pajdeg i botten, sen äpplen och russin med mycket kanel och sen en mandelmassesmet på det. Vaniljsås till. Mycket gott!

Receptet finns även på nätet:
http://www.coop.se/includefiles/MODULER/CCMS/show_page.asp?iMappeID=180&sSideNavn=Recept+kort&iOpskrift=36301
Den som inte frågar får inga svar.

kryddburken

Nyblivna 5åringen här hemma hade en önskan om födelsedagstårta med fjäril & godis, så det här är vad det blev : http://kryddburken.wordpress.com/2007/09/20/fjarilstarta/

Tracey

Åh, sicken tjusig fölsedax-tårta! :) Då blev hon väl allt nöjd, den lilla..?!

kryddburken


Anne

Anne's Food - min matblogg

Sweber

Förlåt mitt språk, men jävlarihavet vad det såg gott ut. Och efter att ha läst receptet kan jag bara konstatera att detta måste vara den godaste småkakan någonsin. Bara måste testa.
Weber One Touch Gold 22,5" lätt modifierad, samt Weber Go-Anywhere helt i orginal.

Andreas

Tack Anne!

Sweber: Säkert jättegoda men de kan aldrig i skogen vara godare än dessa - http://matforum.nu/index.php?topic=117.0
Den som inte frågar får inga svar.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal