Tillaga märg

Startat av Koffe, 2009-07-10 23:46

Föregående ämne - Nästa ämne

Koffe

Jag och en vän har regelbundna middagar med olika teman. Denna gång tänkte vi ha tema udda styckningsdetaljer och en av förrätterna kommer att vara basserad på märg. Efter en diskussion kom vi fram till att vi ville försöka ge oss på att göra någon form av mousse på märg. Ungefär på samma sätt som man gör med ank/gåslever. Är det någon här inne som har testat eller har några tipps på hur man skulle kunna göra det eller något annat smaskigt med märg.

Tack på förhand

agnetasch

Men märg är ju liksom bara fett, tror du det går att göra en mousse på fett o fett? Ingetdera smakar ju egentligen någonting.
Varför inte en liten god varm förrätt; ugnsbakade märgben:
http://agreatchef.com/blog/recipes/bone-marrow-nom-nom-nom/
Annars har du ju alltid efterrätten märgpudding, nästan som en plumpudding. Finns i Iduns kokbok:
http://runeberg.org/idunskok/0482.html

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal