Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Andreas
 - 2007-09-29 08:22
Flyttade fortsatt diskussion om innovativa användingsområden för sifon till egen tråd http://matforum.nu/index.php?topic=894

Tillbaka till ämnet: hittade denna sida med majsrecept http://www.flavourrider.com/majs.php
Där hittar man bland annat tips om majs i potatismos och stuvade makaroner samt recept på majssås och majssalsa.


Skrivet av weezer
 - 2007-09-28 08:27
riktigt krämigt och luftigt tack vare sifonen, dessutom rinner det inte ut på tallriken utan bibehåller konsiststensen.
Skrivet av Andreas
 - 2007-09-28 07:23
Majsskum! Ja mycket ska man höra innan öronen trillar av, aldrig ens hört ordet men det lät kul, tack för tipset!

Vad blir det för konsistens på det färdiga skummet? Vad blir skillnaden om man gör det på burkmajs eller fryst majs istället för på färsk majs?
Skrivet av weezer
 - 2007-09-27 21:07
Alltså ett löst potatismos, det har väl alla på lut i kylen  ;). Om inte så kan ni mixa ner två tre st nykokta mjöliga potatisar och öka på mjölken med ngn dl...funkar det åxo. Det är konsistensen man vill åt med potatisen.
Skrivet av Urban
 - 2007-09-27 19:38
Välkommen till forumet Weezer!.

Det lät väldigt gott med majsskum. Men vad är potatispuré?, är det nåt man köper på affärn eller gör själv?.
Skrivet av Anne
 - 2007-09-27 18:39
Åh, gott! Jag skulle också vilja ha. Gjorde en supergod röra med färsk grillad majs, koriander, lime och fetaost.
Skrivet av weezer
 - 2007-09-27 17:48
Majsskum? Perfekt till fisk och kyckling. 600 gram majs med 1 liter mjölk. Koka och mixa länge. Sila genom chinois. Tillsätt potatispure så konsistensen blir ungefär som filmjölk Smaka av med salt och vitpeppar. Mixa igen, sila genom chinois. Skummet ska vara rätt så salt då du värmer det sen och slänger det i en sifon, vilket gör att man med fördel kan översalta det lite grann. Två gräddpatroner och sen har du en rejält smidigt sätt att imponera på gästerna.
Skrivet av Kari
 - 2007-09-27 14:08
Vad kan man göra med majs?

Inte långt bort finns en bonde som har självplock på majs, goda att grilla ännu godare att steka i Muurikkan. Frysen är laddad för höstens och halva vinterns grill stunder.

Vad kan man göra mer med färska majskolvar?

Annonser

Powered by EzPortal