Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av crlhrv
 - 2007-09-07 22:24
anso: äntligen lite medhåll! håller fullständigt med.
Skrivet av Anso
 - 2007-09-07 22:22
Tycker 6mm låter mycket mindre än de bitar vi brukar göra, blev så förvånad då alla klagar på att bitarna är stora! Jag gillar synliga lökbitar... och vill jag inte ha dom synliga finns ju matberedaren  :D
Kanske dags att skaffa en alligator i alla fall...
Skrivet av Urban
 - 2007-09-07 21:08
Jag håller också med Rob!. Lökhackning e riktigt kul (om man har en riktigt vass kniv vill säga).
Skrivet av Hasse
 - 2007-09-07 15:03
Jag håller med Rob. Lökhackning är kul!

Det går också bra att köra löken i matberedaren med hackkniven. Det blir inte lika snyggt som handhackad lök, men det funkar.
Skrivet av Rob
 - 2007-09-07 12:41
Träning...Träning å mera träning!
Skrivet av crlhrv
 - 2007-09-07 10:51
Rob: 6 mm är i alla fall en bra utgångspunkt om man vill ha ännu mer finhackat, det brukar räcka med att gå över med kniven ett par gånger så har man i stort sett pulvriserat löken. Men visst, det är ju lite coolare att göra det enbart med kniv, tyvärr är jag inte så bra på knivhantering än så..
Skrivet av Rob
 - 2007-09-07 08:25
6 mm känns lite grovt om man vill ha finhackat.... Men så är ju jag en knivnerd och njuter av att hacka lök! Faktum är att ju vassare kniven är desto mindre gråter man (eftersom den saftar mindre antar jag även om det motsägs i klippet nedan)

Såg detta klipp på hur man skulle klara sig från att gråta, jag tycker svinnet blir lite högt så jag har aldrig testat...
http://www.youtube.com/watch?v=R1FfZiiK-I4
Skrivet av Chris
 - 2007-09-07 07:22
Den där första lökhackaren som du länkar till är en ren katastrof. Jag minns den från min barndom och då var den vidunderligt bra. Vad gjorde de fel när de "återuppfann" den? Den andra varianten verkar ju intressant...men att pressa? Känner mig lite tveksam men tillräckligt nyfiken för att kanske prova.
Skrivet av crlhrv
 - 2007-07-20 12:06
Ja man bör halvera den om man inte har riktigt små lökar
Skrivet av Andreas
 - 2007-07-20 11:17
Ah tack, det var mycket snällt! Så det är alltså en hävarm man pressar ner. Måste man halvera löken för att få in den där emellan?
Skrivet av crlhrv
 - 2007-07-20 11:00
Citat från: Andreas skrivet 2007-07-20 10:48
Jag förstår inte riktigt hur den där Alligator-hackaren fungerar, du skriver "slår ner den över löken" - det finns alltså ingen hävarm eller något utan man skall liksom trycka gallret där mot löken? Är inte det tungt/svårt?
Hur stora är hålen i gallret?


Skjutmåttet ger att hålen är 6mm. Jag fotade hackarens konstruktion bara för din skull!
Skrivet av Andreas
 - 2007-07-20 10:48
:) OT: Clas Ohlson har många finurliga saker. Enda abret som jag ser det är att vissa är av väldigt låg kvalitet, fast det gäller kanske främst verktyg. Men ser man bara upp så får man oftast med sig bra grejor hem.

Jag förstår inte riktigt hur den där Alligator-hackaren fungerar, du skriver "slår ner den över löken" - det finns alltså ingen hävarm eller något utan man skall liksom trycka gallret där mot löken? Är inte det tungt/svårt?

Hur stora är hålen i gallret?
Skrivet av crlhrv
 - 2007-07-19 14:31
Jag vill bara slå ett slag för en utomordentlig hjälpreda i köket.
Att försöka skära och hacka lök med mer eller mindre slöa knivar är en plåga och rädslan att slinta och istället skära sig i fingrarna finns ständigt där. Dessutom tar det tid och ska man hacka flera lökar hinner man fälla både tre och fyra tårar innan man är klar. Jag har tidigare provat lökhackare där man lägger en halv lök trycker/hackar med en pryl ovanpå tills man fått rätt storlek (typ en sån här: http://www.clasohlson.se/Archive/images/products/S/Hi/346375_X_2005-06-27_110429.jpg ) men den är helt värdelös och istället fastnar all lök bland skärbladen istället för att ligga kvar på skärbrädan.

I stället använder jag den här http://www.clasohlson.se/Product/Product.aspx?id=15330266 och helt plötsligt har lökhackandet blivit något av det roligare när man lagar mat. Okej, den finhackar inte löken, det måste man fortfarande göra manuellt med kniv men den duger bra till såser, grytor och så vidare. Vidare så ljuger bilden lite, så där stora lökbitar blir det inte eftersom löken är skaluppbyggd. Snarare så delas varje sån där stav i lika många delar som löken har skal.

Dessutom får man ut lite aggressioner när man slår ner den över löken!

(Nej Andreas, jag jobbar inte på Clas Ohlson. Jag bara älskar affären;)

Annonser

Powered by EzPortal