Limemoussetårta - botten?

Startat av humlan, 2009-10-26 09:32

Föregående ämne - Nästa ämne

humlan

Tänkte göra en limemoussetårta till helgen, men kan inte bestämma mig för vad jag ska ha för botten? Har sett lite olika varianter, i vissa recept verkar man inte ha någon botten alls?
Vanlig cheesecakebotten med krossade digestive och smör verkar vanligt, finns det något annat kex eller dyl som skulle kunna passa bra med limemousse?

annamaria

Pepparkakor i stället för digestive är gott. Eller krossade chokladkakor - inte godischoklad nu utan färdiga kakor.

Alice

Jag har förvisso inte gjort limemoussetårta någon gång, men till en chokladmoussetårta jag gjorde för ett par veckor sedan så använde jag botten härifrån:
http://www.alltommat.se/recept/chokladmoussetårta-med-hallon-8477

Jag skulle tro att den fungerar även till limemousse, och vill du inte ha chokladsmak går det nog att använda vaniljsocker istället för kakao.

Sedan så får du hemskt gärna dela med dig av receptet när tårtan är bakad, för det lät riktigt gott  ;)

humlan

Hmm, har sett några olika varianter på mandelmassebotten. Saken är att jag inte är så förtjust i mandelmassa, men å andra sidan så gillar jag bottnarna i chokladbiskvier, och det är ju mandelmassa+äggvita, så det kanske skulle bli bra?

Men att krossa någon form av kex vore kanske gott, men jag känner lite tveksam till om choklad passar med lime? Men det kanske det gör?

agnetasch

Krossade mandelskorpor och smält smör kanske skulle vara gott till lime. Jag är också lite tveksam till choklad.

annamaria

Såg ett recept idag i Svärmors tidning. Kan varit Hemmets journal eller någon sådan tidning. Det var Lime och chokladtårta. En kladdliknande botten med limemousseaktigt över. Såg himla gott ut. Så jag tror inte det är helt fel.

agnetasch

Finns bara ett sätt att avgöra om lime o choklad är gott. Baka tårtan o rapportera ;D

humlan

Jag ska baka tårtan idag, och har nog bestämt mig för att göra en botten på mandelmassa och äggvita, vågar inte chansa med choklad!

Men jag rapporterar efteråt!

humlan

Nu har jag gjort tårtan och den står i kylen och stelnar. Men måste bara säga att jag provsmakade moussen och den var sjuukt god!  ;D Gjorde enligt detta recept:
http://bakalitenkaka-tove.blogspot.com/2009/10/limemoussetarta.html

Jag hade tänkt ta turkisk yoghurt istället för bulgariskt, tänkte att det borde vara liknande. Men dom hade bara jätteförpackningar av sådana i affären, så jag köpte vanlig matlagningsyoghurt, 8%. Hade lätt creme fraise hemma, också 8%, så jag körde lite "light" variant!

humlan

Ok här är tårtan, färdigdekorerad med halloweenfigurer i sugarpaste!  :D



Det var första gången jag jobbade med sp, det var riktigt roligt! Är mest nöjd med pumporna. Spöket med texten gick tyvärr sönder lite när jag skulle flytta över den till tårtan, och jag råkade kladda lite med rödfärgen. Men, men, för att vara första gången så är jag rätt nöjd!  ;D



annamaria


Alice

Jag tycker att de små spökena var hur söta som helst. Blev den god också?

humlan

Ja, den blev fräsch och god! Men väldigt mäktig. Jag kommer nog ha ett mindre gelatinblad nästa gång också, hade 5 nu.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal