Citat från: webguide skrivet 2015-10-23 11:27
Korv är faktiskt inte nödvändigtvis bättre bara för att den har hög kötthalt.
Citat från: kurt skrivet 2015-10-22 17:02
Receptet på egen falukorv ovan innehåller 30% vatten och just potatisfiber, inte så mycket nytt på 40 år alltså
Citat från: Andreas skrivet 2007-06-30 14:49Har kommer ett citat ifrån SvD ang. potatisfiber som är en vanlig ingrediens i korvar och andra charkvaror.
Hittade precis Svd-artikeln "Stor andel tillsatt vatten i falukorv"
http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_12077386.asp
"vad innehåller vår populäraste korv? Mycket vatten, potatismjöl och sämsta klassens kött"
"1973 höjdes först andelen fett som får ingå i begreppet "kött" från 20 till 25 procent, och 2003 EU-anpassades reglerna så att kött nu även får innehålla 25 procent bindväv. ... Slutsatsen är att bara falukorvar som i dag har en bit över 50 procent kött skulle ha tillåtits på 1960-talet."
Vatteninnehåll i några vanliga korvar -
¤ Eldorado - 38%
¤ Coop extra - 36%
¤ Willys - 35%
¤ Euro shopper - 32%
¤ Scan 31%
¤ Jokkmokks basturökta 15%
Huvva!