Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Krista
 - 2009-07-23 16:57
Haha vad kul, fick faktiskt ett ryck och slängde ner en näve havregryn sist jag mixade :) Blev mer matigt och smakade lite "oaty" om smoothie.
Skrivet av kjpil
 - 2009-07-23 16:16
Citat från: Krista skrivet 2009-07-23 11:11
Ny bärätarmetod som uppkom när jag fick en mixer i present: smoothie på fil/vaniljyoghurt och bär (jag tar frysta hallon, blåbär, björnbär).

Har man en mixer/blender kan jag rekommendera att man hittar en plats åt den på köksbänken där den alltid står, då är det inte så svårt att göra en rutin av bärätandet:)

Det konceptet kör jag hårt på. Jättegott, främst för konsistensen, att ha i lite havregryn också.
Skrivet av crlhrv
 - 2009-07-23 13:53
också gott att mixa bär med light kesella eller smaksatt kesella.
Skrivet av Krista
 - 2009-07-23 11:11
Ny bärätarmetod som uppkom när jag fick en mixer i present: smoothie på fil/vaniljyoghurt och bär (jag tar frysta hallon, blåbär, björnbär).

Har man en mixer/blender kan jag rekommendera att man hittar en plats åt den på köksbänken där den alltid står, då är det inte så svårt att göra en rutin av bärätandet:)
Skrivet av Krista
 - 2009-06-18 20:37
Jag älskar hallon med mjölk. Har alltid hallon i frysen, brukar ta ut en skål med hallon på kvällen och ställa in i kylen för att äta till frukost nästa dag. Badbäret ovan ser också nice ut ;)
Skrivet av annamaria
 - 2009-06-09 19:49
Ja precis!  ;)
Skrivet av agnetasch
 - 2009-06-09 18:23
I ett torrt vin blir det ju rena hälsokosten,eller hur?
Skrivet av annamaria
 - 2009-06-09 16:03
I en sommardrink?  ;D
Skrivet av Lucy
 - 2009-06-07 20:57
De flesta frysta bären går ju att tina och går då alldeles utmärkt att äta som de är, även om de kan vara lite blöta. Tina långsamt på en bit hushållspapper så brukar det gå bra. Annars är en bra grej att bara mixa alla sorters bär man kan tänka sig till en riktigt bärsmoothie (går att göra smoothie både med och utan yoghurt. Mixa frysta blåbär, hallon, björnbär, ja vad man nu kan hitta, det brukar bli superbra :)
Skrivet av crlhrv
 - 2009-06-07 12:05
mixa med mejeriprodukter är ju aldrig fel
Skrivet av agnetasch
 - 2009-06-07 10:57
Jag har en fundering:
Det påpekas ju alltid att det är så nyttigt att äta bär.Men vilka bär äter man? O HUR äter man dom?
Färska bär är ju väldigt gott men har man inga egna odlingar o inga bärmarker i närheten är man förvisad till affärernas utbud.Deras sortiment på bär verkar ju att bestå mest av jordgubbar o biggaråer.Ev små pyttelådor med hallon,blåbär o krusbär är ju så hutlöst dyra att jag inte räknar med dom.
I frysdisken finns lite grejer,förutom ovanstående bär kan man hitta björnbär o hjortron.Konserverade körsbär finns till höga priser.
Men hur äter man nu dessa bär?Jordgubbar o biggaråer går ju att mumsa som dom är,men ett djupfryst hallon,hur gott är det naturellt?Äter man fil eller yoghurt till frukost kan man kanske lägga i bären där.Men om man inte äter sånt (eller så mycket till frukost eller frukost över huvud taget)vad gör man då?
Lägger bären i en söt paj,söt kräm eller söt glass?Kokar söt saft,sylt eller marmelad av dom?Bär ska ju vara nyttiga men dom figurerar inte i några nyttiga sammanhang.
Finns det något sätt att få i sig bär utan att de åtföljs av en massa fett o socker?

Annonser

Powered by EzPortal