Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av linus
 - 2012-02-10 01:50
sök på youtube " homemade chocolate"  verkar ganska simpelt om man hittar det man behöver, har kollat i mina affärer men hittar inte kakao smör. ( olja från kakao bönan som har härdats. )

men annars så använder dom mjölkpulver, kakao , kakao smör, och florsocker.

smält kakaosmäret. sila alla tora ingridienser så det inte blir några klumpar i en skål, när kakao smöret smällt så häll i det blanda till en slät smet. häll i en form o låt stå i kylen tills den stelnat.

kakao smöret gör så att chokladen inte smälter i rumstemperatur
Skrivet av Andreas
 - 2008-09-01 09:10
Det här låter som en väldigt enkel variant: Anna-Sofia Wallström som driver Gefle chocolaterie har en egen kakaoplantage i Piraguabergen i Dominikanska republiken och av chokladbönorna tillverkar hon "barras - en handvalsad rustik chokladkaka utan kemiska tillsatser"  http://arbetarbladet.se/merlasning/mat/tethasmat/1.112968

Men jag begriper då inte hur det går till, så här ser beskrivningen ut: Först rostas kakaobönorna, sen krossas de, rensas, skalas och mals i stenmortel. Och så "Slutligen knådas chokladen färdig för användning." ??? Inte kan väl enbart rostade och krossade kakaobönor knådas till choklad?
Skrivet av johannao
 - 2007-10-25 20:54
det är väl mest conchningen som görs med maskin och visst finns det små conchningsmaskiner (som en slags vals) men de är väl inget man köper hursomhelst...
från böna till choklad:
skörd, jäsning,torkning,rensning, rostning,skalning, blandning, förmalning,conchning, temperering och gjutning = chokladkaka. Här står det kortfattat om allt:

http://www.chokladsajten.com/index.php?option=com_content&view=article&id=93&Itemid=13
Skrivet av Urban
 - 2007-10-25 20:42
Varför skulle det vara omöjligt i hemmamiljö?. Finns det inte små chokladtillverkare som gör chokladkakor utan att använda sig av maskiner?.
Eller vad är det som är kruxet?.
Skrivet av johannao
 - 2007-10-25 20:36
Om du menar att göra choklad själv från kakaoböna så är det, skulle jag säga, omöjligt i hemmiljö. Om chokladtillverkning i övrigt finns mycket att läsa...orkar inte googla det nu men finns säkert ngn som har tips. =)

skulle gissa att kända chokladföretag skriver om det på sina hemsidor.
Skrivet av Urban
 - 2007-10-25 18:19
Eller är det kanske någon som vet hur man tillverkar en riktigt mörk chokladkaka hemma?
Skrivet av TriKri
 - 2007-10-25 14:07
Om det är någon här som vet hur man gör riktig choklad typ Marabou choklad eller helre Fazer choklad så skulle det vara jättekul, skriv gärna ner hur man gör här.

Annonser

Powered by EzPortal