En matbild

Guider

Matbloggat


Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn:
E-post:
Ämne:
Meddelandeikon:

Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska


Ämnessammanfattning

Skrivet av: Andreas
« skrivet: 2009-12-09 13:26 »

Kycklingfilé i kryddrik sås, basmatiris med persilja och sugar snap peas

Upplägget är rörigt men ändå hyfsat tack vare färgkombinationen. Såsen är otrevligt gropig på ytan.

Grönsakerna är genomgående bra, både brytsockerärtor, zucchini och paprika har smak och är inte vattniga så som färdigmatsgrönsaker ofta är, ja ärtorna är faktiskt rent knapriga. Det kryddade basmatiriset är osalt, även på de fläckar där kryddorna ligger, där smakar det spiskummin och chili. Under riset hittar jag en liten vattenpöl, kom det kanske med kokvatten när maten portionerades? Smaken på kycklingen är det inget fel på men den är något torr i konsistensen och svagt gummiaktig. Tikkamasalasåsen slutligen är riktigt god och har riktigt hyfsad styrka för att vara i en sån här rätt, men det är lite snålt med sås, där kunde gärna ha varit 50% mer.

"UTAN ONÖDIGA TILLSATSER" står det på baksidan av förpackningen, men det vore intressant att få veta vad mjölkproteinet och druvsockret har i såsen att göra?

¤ Utseende: 3/5
¤ Konsistens: 3/5
¤ Smak: 4/5
¤ Helhetsbetyg: 4/5
- Annonser -