Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Marie
 - 2008-11-04 17:57
Jag skulle säga en bra skärbräda faktiskt, helst en stor i plast med gummifötter. :)
Skrivet av Blom
 - 2008-08-05 19:45
Helt klart knivarna, en kocks bästa vän(pryl)!!!  :) Utan de ingen mat
Skrivet av webguide
 - 2008-02-03 16:32
Grejen med Pacojet är att den hyvlar av det frysta mediet i extremt tunna lager, detta gör att man får perfekt konsistens på t.ex glass. Det går snabbt man kan  enkelt göra 2 portioner glass om man vill, man ställer in maskinen på den mängd man vill göra, kör pacojeten och efter ett par sekunder har man perfekt glass och kan ställa tillbaka bägaren i frysen. Dessutom finns det tillbehör för att bearbeta färsk mat, men det är väl främst för sin perfekta glass den är känd.

Visst en extremt dyr pryl för hemmakocken, men vad mycket kul man kan göra med den! :)
Skrivet av agnetasch
 - 2008-02-03 11:03
Men tittar man på deras recept så ska man frysa saker som ägg o mjölk, saker som man inte gärna fryser annars. Borde man inte uppnå perfektionen lättare på en färsk råvara eller är jag efter i utvecklingen som vanligt?
Skrivet av webguide
 - 2008-02-03 10:36
I burkarna, glassbaser, såsbaser, soppbaser etc. Finns massor av saker jag vill göra med den. Själva Pacojeten är ju inte särskilt stor, som en vanlig kannmixer, burkarna får plats i frysen så...

Anledningen till att jag vill ha den är att jag vill uppnå perfektion i köket. När man jobbar med glassar (både dessert och matglassar) så vill man ju ha en reiktigt len och fin textur, vilket man får med en Pacojet.
Skrivet av agnetasch
 - 2008-02-03 10:31
Men ska du ha den hemma?Har du plats i frysen?Vad är det du ska ha i burkarna?
Skrivet av webguide
 - 2008-02-02 18:17
Citat från: roffekock skrivet 2008-02-02 17:49
Den som har flest prylar när han dör vinner. Säkerligen en förträfflig apparat på jobbet men privat ???

/rolf

http://pacojet.oana.se/paco3.htm


:) och man klarar sej knappast utan en http://www.oana.nu/product_info.php?cPath=77_118&products_id=1159&osCsid=5rp8fm8oecp2ibq5ohl9djk9g6

Men seriöst så vill jag ha en Pacojet, synerligen bra hjälpreda.
Skrivet av roffekock
 - 2008-02-02 17:49
Den som har flest prylar när han dör vinner. Säkerligen en förträfflig apparat på jobbet men privat ???

/rolf

http://pacojet.oana.se/paco3.htm
Skrivet av webguide
 - 2008-02-02 12:49
En sak som jag ännu inte har, men som jag mycket tydligt känner är ett måste i köket är en Pacojet.
Skrivet av Andreas
 - 2007-08-24 14:32
Tack Anne, mycket bra svar!
Skrivet av Anne
 - 2007-08-23 17:20
För att mandolinen gör det så mycket bättre än kniven, om du inte har superskills. Jag kan iaf inte skära 0,5 mm för hand, konsekvent. Sen beror det ju på hur mycket jag ska göra - men med min pyttelilla mandolin är det inte jobbigare att ta fram den än kniven, den hänger precis över diskbänken.
Skrivet av Andreas
 - 2007-08-23 14:26
Nädå, jag tyckte inte det var nåt större fel på tonläget, det var bara det att diskussionen gled ifrån ämnet - rubriken på tråden. ;)

Så raskt tillbaka till ämnet: Skulle jag få välja mellan min assistent och något manuellt jox så väljer jag assistenten. Jag förstår mig inte alls på de här manuella grönsaksskärarna - är det lite som skall skäras så använder jag kniven, är det mycket åker assistenten fram - så varför mandolin?
Skrivet av Fredrik Goldhahn
 - 2007-08-23 11:33
Nejmen...jag menade inte att låta "syrlig" i min kommentar där... ;D uppfattades det så ber jag om ursäkt. Ovanstående var bara en vädrad åsikt om ett redskap och inget annat.
Skrivet av Andreas
 - 2007-08-22 13:43
Bägge två: slutdiskuterat om vem som säljer vad för den här gången. ;)
Skrivet av roffekock
 - 2007-08-22 13:36
Frågeställnigen var vilken kökspry..........................
Jag har inte antytt något vad gäller dej Fredik. Jag frågade om ditt företag säljer sådana. jag har inte antytt att man ska investera i en proffsmandolin det är ju upp till var o en. Jag har bara svarat på en frågeställning om köksprylar plus att om man skulle vilja köpa en mand..... så finns den att köpa på Martins. ;)

Annonser

Powered by EzPortal