Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Mickan
 - 2010-02-25 07:51
Jag bakar liknande men lägger faktiskt bara till potatisen ibland om jag har. Har bara bakat med jäst och aldrig med surdeg när det gäller potatis. Håll bara koll på degvätskan. Brukar bara baka med vete eller graham när jag har potatis. Kanske mest blivit så...
Skrivet av annamaria
 - 2010-02-24 21:12
Mickan: bakar något i stil med det recept Andreas skrivit här ovan? Eller har du annat recept eller lägger du helt enkelt bara i potatis i ett vanligt brödrecept?
Skrivet av Andreas
 - 2010-02-24 12:16
Nu var det väldigt länge sen jag bakade detta (måste absolut göra snart), men jag kan inte minnas att det skulle vara smuligt eller att man känner nån direkt potatissmak. Fast potatissmak skulle i och för sig inte alls störa mig, jag älskar potatissmaken i potatispalt.
Skrivet av Mickan
 - 2010-02-24 07:57
Jag älskar potatisbröd och bakar både limpor och brödkakor. Givetvis beror potatisens effekt på mängd och mjölsort osv. Överlag kan man ändå säga att konsistensen blir saftig och i positiv mening lite svampig. Man kan säga att det blir lite studs i brödet. Smakar potatis gör det i princip inte alls. Jag brukar ta ca 300-400 g kokt, kall potatis till 5 dl degvätska.
Skrivet av annamaria
 - 2010-02-23 20:46
Jag har ett tag kikat på brödrecept med potatis i. Självklart har ni redan bakat det  :). Ger potatisen någon smak i brödet? Hur blir konsistensen, tät eller porös? Det låter som om brödet blir saftigt - är det så? Hur är det med smuligheten? Är lite trött på smuligt bröd.

Hoppas på lite svar från alla er kloka!
Skrivet av Kari
 - 2007-07-11 12:31
För hand tills svetten lacka.. *ler*
Skrivet av Andreas
 - 2007-07-11 12:00
Kul att ni gillade det! Det här med plattheten - hur blandade ni degen, för hand eller maskin? Jag brukar köra brödet rätt länge i maskin, inbillar mig att det blir högre då.
Skrivet av Kari
 - 2007-07-10 16:21
Jodå, Hjärtat mitt fick baka Andreas Ungerska Potatisbröd! En fullträff även om dom blev något plattare än på bilden.

Kommer bli flera gånger! Båda vi tyckte att det blev lagom matigt och "fuktigt" eller vad man säger. En näve skivade svarta oliver som test nästa gång.

Rekommenderas!
Skrivet av Kari
 - 2007-07-06 15:34
Tack för receptet Andreas! Sugen att prov redan till helgen!

Tack och trevlig helg! Kommer med rapport sen!
Skrivet av Andreas
 - 2007-07-06 15:27
Detta är ett gott, matigt och lite småsegt basbröd som blir godast om man bryter isär det. Fungerar lika bra med rund- eller mandelpotatis.

5 dl ljummet vatten
50 g jäst
2 rågade tsk salt (orginalet var 1 msk men tyckte det var aningens för salt)
4 kokta potatisar rivna el. pressade (jag pressade)
2 dl grahamsmjöl
11-13 dl vetemjöl

Arbeta samman degen som får jäsa minst 30 minuter. Sedan utbakas den till fyra kakor, som delas med ett kryss i fyra delar. Man kan också göra 3 längder (som  jag gjorde).  Varje längd snittas i 6-8 delar, som kan brytas isär efter gräddningen.
Låt jäsa 30 minuter, grädda i 200 grader 25-30 minuter.

Sist jag gjorde blev det fyrdubbel sats dvs. 4 plåtar med tre bröd på varje.

Annonser

Powered by EzPortal