Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av magnus
 - 2015-04-12 20:42
Nu har jag äntligen slagit till på en Muurikka 58cm.
Den passar perfekt på Weber 57cm klotgrill. Jag har eldat med briketter och nu även testat med pellets.
Pellets har jag lagt i en bestickkorg från Ikea (http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/30011832/) och fyllt till hälften, hällt på lite rödsprit och satt fart på det.
Det ger bra med värme, men inte tokhett, skulle isåfall behöva flera bestickkorgar.
Pellets hade fördelen att den tände väldigt snabbt jämfört med briketter och minimalt med aska och billigare.
Skrivet av Kjell.öhman59
 - 2013-11-26 13:24
Citat från: FinnGriller skrivet 2013-07-18 10:27
Ifall någon är intresserad  8)

Jag hade dessa liggande kvar från ett annat projekt, och de visade sig vara perfekta för detta ändamål. Stabilt och bra!

OBS. pannan blir mycket het med den mängd kol som visas på bilden, jag blev tvungen att minska.

1. 2 st alu-U-profil 20x20 mm, längd ca 10 cm (lite mer än handtagets bredd)
2. installation
3. slutresultat

FinnGriller





Smart!
Skrivet av FinnGriller
 - 2013-07-18 10:27
Ifall någon är intresserad  8)

Jag hade dessa liggande kvar från ett annat projekt, och de visade sig vara perfekta för detta ändamål. Stabilt och bra!

OBS. pannan blir mycket het med den mängd kol som visas på bilden, jag blev tvungen att minska.

1. 2 st alu-U-profil 20x20 mm, längd ca 10 cm (lite mer än handtagets bredd)
2. installation
3. slutresultat

FinnGriller

Skrivet av magnus
 - 2013-06-28 21:32
Bumpar gammal tråd.
Såg att Weber kommit med ett galler med hål i mitten för att passa deras BBQ system. Borde gå att klämma in en 48cm på en 57cm grill och lägga den i deras hål på gallret.
Någon som vet totala yttermåtten på 48cm gallret med handtag?
Skrivet av Brandjanne.
 - 2012-09-09 14:05
Hej alla jag har nyss kommit in i gänget, köpte mitt stekbord 58 cm i går. Hoppas att det blir lika gott som jag tror.
Skrivet av Andreas
 - 2011-08-25 12:49
Fast svårt lägga muurikkan direkt på gallret om muurikkan är 58 och grillen 57 cm. Smart tänkt där med trekanten! Finns det förresten muurikkor som har helt platt undersida? I så fall skulle det kanske bli hyfsat stadigt om man la ett par fyrkantsrör på grillunderdelen och sen muurikkan ovanpå rören.
Skrivet av helfgren
 - 2011-08-24 21:44
Jag skulle tillverka en ram som ser ut som en trekant av 12mm rundstång. Där varje sida är ca 65cm lång, då kommer den ligga stadigt. Kan man inte tillverka den själv skulle jag vända mig till en verkstad på orten, borde inte kosta mer än 100-150 kr att få det gjort. Annars kan man väl lägga den direkt på själva gallret ??

MVH// Henrik
Skrivet av Andreas
 - 2011-08-22 11:46
Det lät som en kul idé! Men man behöver nog något slags specialhållare/stativ? Muurikkans egen benställning blir förmodligen racklig mot en rund weberbotten och man skulle nog dessutom skada emaljen i grillen. Och man kan inte heller lägga en 58 cm muurikka direkt på nederdelen av en 57as weber, muurikkan lär behöva vara en eller två centimeter upp så att glöden får luft.
Skrivet av magnus
 - 2011-08-21 19:07
En fundering på Muurikka eller liknade, går det att lägga en sån på en Weber 57cm grill?
Skrivet av helfgren
 - 2011-06-12 20:26
Rycker lite i tråden , då jag har tillverkat stekhällar och andra redskap att laga mat i när man är i skogen. Så kan jag med största säkerhet säga att plåt är det bästa. Släpper inte ifrån sig något som är onyttigt, som aluminium. Har en bra och jämn värme, lätt att rengöra då man bara ska skölja ur dem och inte diska dem med diskmedel. Har det bränt fast så skickar man i lite vatten och kokar ur den, sedan i med lite nytt fett. Sedan kan jag inte påminna mig om att Muurikka har gjort någon panna i aluminium, det är väl mest trangia som har aluminium ??

Vad som är gott att tillaga i den är nog upp till var o en att avgöra, men en favorit är egen pytt i panna. Sedan är det väldigt gott att ha med sig räkor som man har marinerat och bara ljummar på i pannan. Servera med lite aioli , baguette och en öl , vildmarks lyx ;)
Skrivet av roffekock
 - 2009-06-16 13:17
Henrik ett bra tips men man har inte så ofta tillgång på dessa vattendrag i södra delarna av Sverige.

/rolf
Skrivet av helfgren
 - 2009-06-11 22:32
Såg i ett tidigare inlägg att man kunde frysa ner pannkaks smet , jag funderar bara på varför man ska bära med sig vatten i flaskan , vatten väger ju en del . Jag brukar göra kolbullar när jag är ute i skogen och då blandar jag alla torr varor i flaskan och när jag kommer fram brukar jag ta vatten ur någon bäck eller vad som finns i närheten , och fylla up flaskan med så mycket jag vill ha . Sedan är det bara att skaka flaskan och steka dem goda kolbullarna .

MVH// Henrik
Skrivet av roffekock
 - 2009-03-15 14:44
Både plåten och pannan kyls ner när du lägger på råvaror, eftersom pannan har mer massa tar det längre tid att värma upp igen. Och därmed ökar risken av att det hela börjar koka istället för att brynas på hetta.

/rolf
Skrivet av macce
 - 2009-02-17 21:13
Ja det har du ju förstås rätt i att du kan få en högre värme på en plåtpanna - åtminstone snabbare. Men jag tycker att en gjutjärnspanna ger en jämnare värme över en lägereld - wok på gaslåga är så klart en annan sak.

Kan du förklara hur du menar att en gjutjärnspanna svalnar snabbare än en plåtpanna? En större massa med samma yta lagrar ju alltid mera värme - eller så har jag missat något på fysiklektionerna, vilket förstås inte är omöjligt.
Skrivet av roffekock
 - 2009-02-16 19:03
Du kan alldrig oavsett värmekälla få samma värme på en gjutjärnspanna som en plåt, dessutom kyls gjutjärnet mycket snabbare än plåten därav wok panna i plåt.

/rolf

Annonser

Powered by EzPortal