Hjälp med vört

Startat av stenor, 2014-12-15 17:41

Föregående ämne - Nästa ämne

stenor

Jag behöver vörthjälp. Två gånger har jag misslyckats och jag vet inte varför den beter sig så konstigt. Följande gjorde jag:

Blandar ihop:

150 g surdeg
150 g öl
300 g vatten
12 g salt
125 g mörk sirap
90 g vörtblandning
5 g kanel
3 g kardemumma
2 g ingefära
3 g pomerans
Russin

Jobbar i

150 g rågmjöl
500 g vetemjöl spec fullkorn

med degkrokar.

Jäs i ca 4 timmar. Degen är rejält kompakt. Som pepparkaksdeg ungefär.

Sedan gräddar jag i 225 grader. Efter en timme och tio minuter ger jag upp och tar ut brödet. Då har den bara fått upp innertemperaturen till 84 grader. (Diameter på ca 20 cm)

Jag fattar inte varför den blir så stabbig och tröggräddad. Jag brukar göra ett rågbröd med samma mängd vätska och mjöl. Det brödet blir inte alls så stabbigt.

Tacksam för tips.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal