Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - Fröken Dill

1
http://www.vedugnar.se/vedugn_lepitchoun.html

Är den bra? Får man någon vettig övervärme i den? Kan man bara ha den till pizza eller skulle man kunna tänka sig att baka nogot platt surdegsbröd också? Det känns som om projektet att bygga en riktig stenugn kommer att ta ett par år att realisera...
2
Min arbetskompis son efterlyser recept på "den gröna fisksoppan som de får i skolan"

http://frkdill.blogspot.com/2012/02/uppdrag-fisksoppa.html

En grön fisksoppa med vitfisk i bitar... Finns det några tips?
3
Jag prenumererar på Fisklådan från Årstiderna. Dyrt, men kvaliteten är hög och det är ett bra sätt att äta mer fisk.

Det är alltid vitfiskfiléer som kommer i lådan och nu har min kille börjat klaga på att han är trött på vitfisk. Trist, tycker jag som gillar fisk. Tänker att jag kanske få tips på någon ny, god rätt? Vad lagar ni på rödspettefiléer som är veckans fisk? Min bästa rätt på mindre plattfiskfiléer hittills är denna:

http://www.frkdill.blogspot.com/2010/03/den-godaste-fiskratten.html

Det låter lite trist med kaviarfisk, men den är gudomligt god.

Torsdagshälsningar från fröken Dill
4
Funderar på att köpa en pizzagrill till jobbet. Vi har bara microugnar och de fungerar inte alls för att t ex värma pizza eller annat som ska vara frasigt, inte soggigt på ytan.

Den enda pizzagrill jag hittar som säljs i Sverige är den här:

http://www.pixmania.se/se/se/1703457/art/fagor/pizzagrill-mg-300.html

Erfarenheter? Tips?
5
Råvaror, halvfabrikat / Najadlax
2011-11-16 09:49
Jag svårgillar najadlax, lax som är både kallrökt och gravad, men var kan man köpa den i Stockholm?
6
Jag ska snart byta ut min gamla spis mot en modern induktionshäll. Ett problem är att alla mina teflonkastruller är i aluminium och därför inte kommer att fungera på den nya spisen. Jag skulle vilja ha förslag på snygga och prisvärda teflonkastruller som är inpassade för induktion.
7
Å vad jag är kär i mitt nya köksredskap - en mandolin från Kyocera! Vansinnigt vasst keramiskt blad och skivar allt från lövtunt till några mm. Jag kan inte få nog av perfekta gurkskivor, morotsslantar, rädisor skurna på tvären o s v nu.
Vill inte göra reklam, men måste ändå tipsa om att denna prisvärda "bäst-i-test" mandolin finns på rea bl a hos Cervera nu.
8
Nu är de goda pakistanska mangosarna i säsong. Jag vill gärna använda dem till den thailändska efterätten "Mango sticky rice", sötsalt klibbigt ris och kokosgrädde till mangon. Jag undrar lite om strösslet. Rostade sesamfrön eller mungbönor föreslår internet, men jag har för mig att det som strösslades i Thailand var något annat. Jag minns det som små rostade risgrynsliknande fröer med stark mandelsmak. Någon som vet?
Undrar fröken Dill
9
Jag är egentligen ingen stor fantast av smörgåstårtor. De flesta är lite för flottiga och "stabbiga" för min smak. Döm min förvåning när jag för en tid sedan åt en smörgåstårta som var HELT outstanding. Den var fylld med en krabbsmakande fyllning, som inte alls var stabbig, utan luftig och lätt. Är det någon smörgåstårtefantast som har en idé om hur man får till en sådan?
Undrar fröken Dill inför försommarens fester och mottagningar
10
Min kompis berättar att hennes kille kom hem med en stor påse färska, gröna mandlar. Spännande, men vad gör man med dem undrar hon.

Och även jag.

Hälsar fröken Dill
11
Det går inte att komma ifrån, Margaritan är fantastisk! (Säkert innehåller den ett eller annat E-nummer men vem bryr sig när det smakar så gott). Oxköttet som stället är ställets signum har alltid varit bra och en "Biff Bontana" är en verkligt prisvärd rätt för bara några tior mer än Mc Donalds. Spareribsen är populära, men jag har själv aldrig provat dem. Guacamolen är godkänd men jag gör bättre själv hemma.
Tycker fröken Dill
12
Jag är i behov av ett husmoderstips:
Hur får man bort fläckar på vita dukar nu när klorin känns fel ur miljösynpunkt? Har testat enzymmedel men fläckarna är kvar. Tror att de behöver blekas bort. Finns något miljövänligt blekmedel? Det känns som om jag köper en ny vit duk för varje tillfälle då den behövs. I och för sig begagnad på Stadsmissionen, men ändå...
Hälsningar från fröken Dill
13
Råvaror, halvfabrikat / Hästkött
2010-03-14 11:30
Med risk för att bli hatad erkänner jag att jag gillar hästkött. Äter det inte jätteofta, men kanske någon gång per år. Hästar föds ju inte upp för att bli mat utan äts upp när de av någon anledning ändå måste slaktas. Bättre att de blir människomat än djurmat tycker jag. Men jag har för mig att det är något i hanteringen som är oetiskt? Någon som vet?
Undrar fröken Dill
14
I min läsecirkel har vi just läst Hertha Mullers bok "Hjärtdjur". En mycket allvarlig och poetiskt skriven historia om några vänner i Ceausescus Rumänien.

Nu är det min uppgift att hitta på en meny med anknytning till boken. Usch, vad svårt. Ätbara saker som förekommer i boken är mest omogna plommon och diverse stulna slakteridelar, typ tungor. Jag har försökt läsa på om rumänsk mat, men den verkar inte vara särskilt rolig...

Återstår att koppla till att Hertha Muller numera är tysk medborgare. En tysk meny med goda korvar, surkål, fräsch sallad och rösti är min för tillfället bästa idé. Eller finns det någon som har ett bättre förslag???

Tjejerna i bokklubben är rätt kräsna, vana vid rätt lyxig mat tror jag. Vi ska vara i en lokal där det bara finns möjlighet att värma mat, inte laga.

Skulle vara MYCKET tacksam för förslag och idéer
hälsar fröken Dill
15
Vad lagar man på styckdelen rulle (från nöt)?
Undrar fröken Dill
16
I dessa GI-tider har man nästan glömt bort kolesteroldebatten, men när min kille fick diagnosen på tok för högt kolesterolvärde fick jag mig en tankeställare. Hur är det man ska äta om man har de problemen?
Smör, feta mejeriprodukter, äggulor och rött kött har jag för mig INTE är bra?
Någon som vet bättre? Ät t ex olivolja och rapsolja i måttliga mängder bra eller bör fett överhuvudtaget minimeras?
Vad är bra att äta?
Undrar fröken Dill
17
Ölen är säkert bra på Pub Hörnet i Norrtälje, men ät inte där! Vi har blivit i alla fall halvnöjda vid tidigare besök, men i somras var både hamburgare och pommes frittes fullständigt oätliga. Färdiga, frysta burgare från vilken billighetsbutik som helst är bättre och mindre sega. Pommes fritten var friterad i något som måste ha varit härsken olja. Det hjälps inte att det inte var särskilt dyrt. Lite bättre än Sibylla förväntar man sig trots allt! Annars är miljön på Hörnet, engelsk pub med uteservering i bra läge helt OK.

Hälsar fröken Dill
18
Jag började bli lite orolig för att jag åt för mycket pasta, när är det blev pasta till lunch nästan varje dag på jobbet. Jag gillar inte alls den grova fullkornspastan, men hittade dinkelpasta på Coop. Fast den var gjord på finmald dinkelsikt. Är detta vekligen mer GI än pasta gjord på vanligt vetemjöl, typ Barillas vanliga spagetti. Dinkel är väl en sorts vetelikt sädeslag? Hur är det mer pasta gjord på quinoa. Jag har sett att det finns sådan om inte är alltför grov, är den bra ur GI-synpunkt? Är den god?
Många näringsundringar från fröken Dill - pastafantast
19
Vilka är era bästa förslag på alkoholfria bordsdrycker. Själv blandar jag just nu bubbelvatten med konc tranbärsdricka och lägger i ett par citronskivor!
Hälsar fröken Dill
20
Jag gillar den lingondricka man kan köpa i affärerna. Har försökt göra egen men den blir inte riktigt likadan. Finns det någon som har bra tips?
Undrar fröken Dill
21
Matbröd / Smuligt
2009-09-09 13:46
Varför blir hembakat bröd lätt så smuligt? Vad kan man göra för att få bra konsistens och lite segare bröd? Är det mer bearbetning och knådning som ska till?
Undrar fröken Dill
22
I Kalmar är det inte så lätt att hitta bra restauranger. Döm vår förvåning när Byttan i stadsparken visade sig vara väldigt bra i somras. Föredömligt kort meny med massa gott. De grillade spetten var fantastiska, min pappa var jättenöjd med sin korvtallrik och räkmackorna såg fullständigt magnifika ut. Väldigt bra service också på Byttan. Vi tackar och bockar.
/Fröken Dill
23
Jag efterlyser recept på den röda, starka såsen som brukar serveras i kebaber! Några tips?

Undrar fröken Dill
24
Rönnarna dignar av bär. Är rönnbärsgelé något att satsa på eller blir det bara otäckt sur/beskt och räligt?
Undrar fröken Dill
25
Allmänna diskussioner / Diskare?!
2009-08-31 16:39
Å nej, nu har jag kommit över 50 inlägg och blivit DISKARE. Vilken nesa! Nu gäller det att kämpa på mot 100.
Hälsar fröken Dill (som har diskmaskin)
26
Grillade en halv ekologisk kyckling i helgen. Den blev god, men jag kom på att jag inte hade så många idéer om god marinad till just kyckling. Finns det några tips? Hur marinerar t ex butikerna sina grillade kycklingar? De brukar vara goda. Finns det andra tips på goda kycklingmarinader?
Undrar fröken Dill
27
Jag har prenumererat på Elle mat och vin (fd Elle a la Carte) sedan -98. Verkligen kul recept och reportage och dessutom snygga foton. Möjligen kan man tycka att recepten är lite väl lyxiga/krångliga, men det är inte svårt att göra om ett festrecept till något mer vardagsbetonat.

Tycker fröken Dill
28
Jag har alltid undrat hur man skulle kunna få lika fluffig grädde som bagerierna på hemmaplan. T ex hemmagjorda semlor blir ju aldrig som de man köper p g a kompakt grädde. Funderade på en gräddsifon. En sökning på nätet gav bara en massa info om att ungdomar använder gräddsifoner med lustgas för att droga sig. TRIST. Jag vill ha en sifon till grädde.
Någon som har erfarenheter. Fungerar de bra? Blir grädden fluffig? Är de lättanvända?

Undrar fröken Dill
29
Vissa ät/drickbara saker kan man bara helt plötsligt bli vansinnigt sugen på. Vad har ni för favoriter?

Jag kan få apelsinjuice, kapris eller gari (sushi-ingefära) på hjärnan och då måste jag bara ha! (Har därför nästan alltid dessa saker hemma.) Sardiner i tomatsås fungerar ungefär likadant, men de är tyvärr för kladdiga mitt i natten.

Kuf-hälsningar från fröken Dill
30
Var finns stockholms bästa italienska delikatesser? Just för tillfället är jag intresserad av att köpa italiensk kokt skinka, men riktigt bra parmaskinka och gorgonzola är alltid av intresse, liksom bra durum-vet till pasta.

Undringar från fröken Dill

Annonser

Powered by EzPortal