Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Jimmy
 - 2009-04-14 16:56
Det betyder i praktiken att 50% av spannmålet är fullkorn, men detta utgör bara 39% när man tillfört övriga ingredienser (mestadels vätska). Jag håller nog med om att det kunde uttryckas bättre, men jag uppskattar ändå att man skriver både och.
Skrivet av PerG
 - 2009-02-08 19:51
Det är väl som med korv som innehåller 102% kött... Det är ingrediensernas ursprungsvikt som anges och om de minskar i produktionen så ska de ändå deklareras som de var ursprungligen...
Skrivet av Andreas
 - 2009-02-08 18:29
Köpte för några dagar sen en påse Lantmännen Skogaholm Smaka. Ett, i mitt tycke, otäckt mjukt och svampigt bröd, särskilt om man förvarar det i frysen och äter det nymikrat och lite varmt, huga. Men det var inte det jag ville ha sagt, vad jag undrar över är det här med deklarationen av andelen fullkorn i brödet. På påsen står det först "Smaka innehåller 50% fullkorn". Och sen lite längre ner "Andelen fullkorn är 39% av färskvikten vilket motsvarar 50% av torrvikten". Så vad menas, är det 50% fullkorn i brödet eller 39%?  ??? Och varför formulerar sig Lantmännen så där konstigt?

Annonser

Powered by EzPortal