Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av roffekock
 - 2007-09-13 21:27
Urban du é hjärtligt välkommen så ska vi se fall vi trösta oss i go mad o möed mad som det heter på redi skaunska. 8)
Når vi sen é redit madastinna i bugen så tar vi os en liden tur på lanned och kollar läge.
Skrivet av Urban
 - 2007-09-13 19:55
Herrejisses va gott det där verkar. Kanske får jag be dig laga till det den gången jag tittar förbi.. Det borde väl passa med en kall Chimay till?. ;)
Skrivet av roffekock
 - 2007-09-13 18:23
Denna skapelse har hämtat sin inspiration från Scharlotte Russe. Väldigt god och enkel att göra. Ser festlig ut.

Recept.

Mjukt tunnbröd
Färskost typ Phil.. delfia
Gravlax
Gravlaxsås

Börja med att bre på färskosten på bröden och sedan tunnskivad gravlax+sås tunnt. Rulla denna skapelse till en rulle, vira in den i gladpack. Förvara den gärna där över natten. Nu kan du luta dig tillbaka i din sköna stol och klämm en el två bira (källarsval) chimey blå.

Nu kan du börja planera för morgondagen i lugn och ro. Du ska se til att du har allt hemma för en laxmosse när du kollat och allt är på plats (en bärs till) fast i dagens debatt var det tal om att vi i sverige har blivit drabbade av en folkhälsosjukdom vi dricker helt enkelt för mycket. Tur att dom inte vet hur mycket som kommer in över gränsen. 8) Ursäkta planeringen glömmdes.

Laxmousse.

Varmrökt lax ca 6-800 gr
Kallrökt lax ca 200 gr
Vispgrädde
2tsk gelantinpulver+lite varmt vitt vin

Kör laxen i hacken, kör på pulsknappen, när det är en homogen massa kör du i den lösta gelantinet plus att du tillsätter grädden i en fin stråle ner i smeten. När du fått den rätta konsistensen stoppar du in smeten i kylen.

Nu tar du fram tunnbrödsrullen och skär den i 1-2 cm tjocka skivor och fodrar en glasskål med skivorna tryck dom väl tillsammans. Sen fyller du hålet i mitten med smet täcker med plast och låter dett hela vila över dagen. På kvällen slår du upp hela middivippen på ett fat och garnerar valfritt.

Serveras med en god sås + liten god sallad.

En sak är viktig när du presenterar denna skapelse för dina vänner (den räcker till ca 10 pers.) är att du har rätt vin och tunna glas. Det ska skålas regält helst i champis (mitt val) och glömm inte isfacklorna.
Väl bemött mina vänner.  ;D :D

Annonser

Powered by EzPortal