Citat från: kryddburken skrivet 2007-08-27 21:18
# Roffekock!
Jag är grymt imponerad! 4500 pers på 3 dagar?? *jag borde göra lumpen* Det är sånt jag kallar proffsig matlagning! Ta du bilderna när du kan, ingen brådska! Ska ringa farsgubben imorgon och se om han kan sin läxa! *S*
Citat från: roffekock skrivet 2007-08-27 20:32
Ångkokning med skal på tycker jag är ultimat. Men det är naturligtvis inte gångbart på kneget.
I lumpen så jobbar man ju med lågtrycksångpanna och allt ångkokas då.
Koka potatis på följande sätt. En 50 liters mjölkkruka fylles med borstad oskalad tvättad potatis. Ångslangen kopplas med ett strålrör (metallrör ung 1m långt) detta köres ner i potatisen öppningen på mjölkkrukan överbindes med en säck el duk. Mjölkkrukan hänges nu upp och ner i en kätting och ånga släppes på. överskottsvatten (läs avkyld ånga) rinner ut genom tyget som nu befinner sig i botten så att säga, så pärerna kokas i ren ånga. Ett bra sätt, ingenting kokar sönder och mycket god smak ingen urlakning av smak i vatten.
Se nu bara detta som info (kuriosa) och för guds skull börja inte tjata på din partner om att anskaffa ångpanna.