Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Andreas
 - 2011-09-10 13:23
Hehe hmm ja kanske jag berättar lite om hur det går. :)

Det tog inte alls länge så länge som jag befarade för cannoloformarna att komma fram, de skickades med air mail och dök upp redan i måndags. Idag har jag packat upp och tittat på dem, se bild nedan. "Formine per cannoli" står det på förpackningen och på baksidan finns webbadressen www.gpandme.it. Skriver man in Cannoli i sökrutan (cerca) hittas mina formar för EUR 3.30.

Och jo jag har handlat lite ingredienser också, snart blir det åka av.
Skrivet av agnetasch
 - 2011-09-04 12:23
Men då har du tid att förbereda dig. Vi förväntar oss ett rikt illustrerat reportage ;)
Skrivet av Andreas
 - 2011-09-04 12:05
Hmm de där kitchencookshop var inte alls vidare snabba på att leverera, fick epost av dem i fredags, först då gick cannoloformarna iväg. Antar att det inte hinner bli cannolobak förän nästnästa vecka. :(
Skrivet av Andreas
 - 2011-08-25 12:39
Jo kan tänka mig att det finns gott om cannolo i Italien. Ändå har jag lykats missa det när jag varit där. :(

Sökte på cannoloform av bambu och hittade den här answers.yahoo.com-sidan. Där "The Unknown Chef" säger att bambu är bra men ihåligt och kan brinna i fritösen. Samt tipsar om att köpa 1 tums rundstav och kapa upp i 10-15 cm längder för att sen rengöra, olja in dem ett par timmar, för att slutligen rengöra igen så är de färdiga att använda.

Men rostfria cannolorör var inte speciellt dyra, har beställt 2 st 3-pack från den här e-bayannonsen Cannoli Tubes3pcs s/s absoulate bargain price Guarantee för totalt 119 kronor inklusive frakt.
Skrivet av Mickan
 - 2011-08-24 20:52
Jag har bara ätit cannolo i  Italien men där från norr till söder :)
Skrivet av Andreas
 - 2011-08-24 11:18
Hittade ett cannolorecept i en engelsk bok.

Degen består av
¤ 5 dl mjöl
¤ 1 msk socker
¤ 1 tsk kakaopulver
¤ 1/2 tsk kanel
¤ 1/2 tsk salt
¤ 3 msk matolja
¤ ca 1 dl torrt vitt vin

Blanda torrvarorna. Blanda ner oljan och tillräckligt med vitt vin för att det skall bli en mjuk deg.
Häll ut degen på mjölat bakbord, knåda smidig och välblandad, tar cirka 2 minuter.
Gör en boll, slå in i plast och låt vila i minst 30 minuter i rumstemperatur.
Skär i fyra delar.
Kör genom en pastamaskin på mellaninställningen.
Mjöla efter behov så att degen inte fastnar.
Fortsätt köra genom pastamaskinen tills sista eller nästsista inställningen.
Degen skall vara 10 cm bred och så tunn att du ser din hand genom.
(Har man ingen pastamaskin kan man också kavla men se då till att kavla riktigt tunt.)
Olja in cannolorören. Lägg degen runt rören och limma ihop med vispad äggvita.
Fritera rören i 190°C i cirka 2 minuter tills gyllenbruna.
Lyft rören ur fritösen med tång och häll tillbaka oljan.
Lossa försiktigt cannolon från rören med tång och grytlapp.
Låt svala på papper.

Var får jag tag i cannolorör!? Eller kan man verkligen fritera bamburör, antar att det är detta "skall rullas med bamburör, inte stålrör" syftar på i mitt första inlägg.
Skrivet av Andreas
 - 2011-08-24 11:16
Var har du ätit cannolo Mickan, nånstans i Sverige eller utomlands?

Citat från: Gilius skrivet 2011-08-19 13:13
En bra Marsala skulle kunna fungera, eller en Recioto om man har råd.


Hmm man skulle hitta något som inte är så sött, har lite svårt för att kombinera söt dryck med sött.
Skrivet av Mickan
 - 2011-08-19 18:18
Cannolo är sött, krispigt, krämigt och fylligt gott. Bör ej ätas iklädd exklusiv, svart ullkappa pga den stora mängden florsocker  :P

Har aldrig bakat själv men ofta ätit och uppskattar mycket. Jag har ätit med och utan russin och varierande mängd citrusinslag.
Skrivet av Gilius
 - 2011-08-19 13:13
En bra Marsala skulle kunna fungera, eller en Recioto om man har råd.

/gilius
Skrivet av Andreas
 - 2011-08-19 11:44
Tack för klippet Gilius. Verkar som cannolo är något som uppskattas på bägge sidor om lagen. :)

Citat från: agnetasch skrivet 2011-08-19 10:41
Men hur gör man rören när dom ska ju friteras. Virar man degen runt nån pinne då?
MÅSTE man ha russin i? :-X


Enligt montalbanoavsnittet är russin valfritt! Vad gäller tillagningsteknik har jag ingen aning! Jag har som sagt var tänkt försöka laga Cannolo själv vad det lider. Då måste jag också försöka hitta ett recept. :) Måste också lista ut vad man ska dricka för vin till!
Skrivet av Gilius
 - 2011-08-19 11:28
Har sett dessa rör på SuperMarco (http://supermarco.dk/supermarco.aspx) i Köpenhamn, men inte provat.
Det finns en klassisk referens i Gudfadern till detta bakverk.
http://www.youtube.com/watch?v=WxZyFNVBRJY

/gilius
Skrivet av agnetasch
 - 2011-08-19 10:41
Men hur gör man rören när dom ska ju friteras. Virar man degen runt nån pinne då?
MÅSTE man ha russin i? :-X
Skrivet av Andreas
 - 2011-08-18 17:05
Nån som ätit eller provat göra cannolo?

16 minuter in i den här säsongens första avsnitt av kommisarie Montalbano "krukmakarens åker" (finns svt play t o m 26:e augusti) så tjuväter Montalbano en cannolo hos obducenten. Fast sen blir han förstås bjuden. De pratar om deg, mandel, russin och ricotta. Ska rullas med bamburör, inte stålrör. Och så dricker de vin till.

Det verkar så gott att jag ska tänkt försöka göra egna här framöver!

Annonser

Powered by EzPortal