Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av roffekock
 - 2009-04-19 11:11
Efter att ha provat och provat och p............ så är byggplast bäst och sådan kan köpas till ett bra pris på byggföretag per m. Detta kan sedan tvättas av och användas igen 1m är för hela livet ;)

Att sedan plastpåsar funkar ja men inte som byggplast prova gärna,annars finns det säkert många olika sätt men varför uppfinna hjulet 2 ggr.

/rolf

ps. Det bör tilläggas att detta system även går att använda till all slags kött tex lövbiff men då håller inte plastpåsar.
Skrivet av Jomael
 - 2009-04-19 01:24
Overheadplast kansek också borde fungera bra, någon som testat det?
Skrivet av smakakarin
 - 2009-04-18 17:48
Det funkade faktiskt med en helt vanlig fryspåse!  ;D
Skrivet av Andreas
 - 2009-04-14 08:08
Annars om man vill ha något hållbart borde man kunna klippa bitar från en sån där 19-kronors julapresenning, fast den kanske inte är så lämplig för livsmedel när jag tänker efter.
Skrivet av Rookie-T
 - 2009-04-13 23:49
Brukar offra en spritspåse de gånger jag bankar kött/Fågel. Perfekt "bankplast"
Skrivet av smakakarin
 - 2009-03-14 16:35
Åh tack! Tyvärr har jag ingen grövre plats än en fryspåse... Kanske en vanlig ICA-kasse är grövre? Hmm... Kan det fungera ändå, om man är noga med veckan på påsen?

Det där med riset låter ju superkul! Denna gång ska det dock vara pasta till kycklingen, men jag ska helt klart komma ihåg det till nästa gång jag ska servera ris! Kul tips! Tack!  :D
Skrivet av roffekock
 - 2009-03-14 16:23
Det finns säkert många sätt men ett som jag använder: du ska ha et stycke tjock plast typ byggplast är bäst för det får inte bli rynkor på plasten när du bankar och köttet flyter ut bätter med tjockare plast.

30x30 cm plast är bra ska du göra snitzlar ska det vara större.Nu viker du plasten på mitten får du ju som en ficka och lägger köttet en bit från övre vikkanten lägger paketet på ett stadigt bord och bankar med tex en kastrullbotten helt lätt (kyckling) ju hårdare kött desto hårdare slag nu ser du hur köttet flyter ut mellan plasten,lätt som än plätt.

Ett utmärkt sätt om du tex ska göra lövbiff som ska vara extra tunn. 8)

Lycka till /rolf

ps om du ska ha ris till dina lårknyten får du ett tips: riset ska kokas i 3 olika kastruller en naturell.en med spenat,en med saffran när dom är färdiga så har du 2 sorters färgat ris nu blandar du dessa i en kastrull med lite smör och vevar runt försiktigt så du bara blandar: ta en kaffekopp smöra den helt lätt packa riset och tryck till nu kan du stjälpa upp den på tallriken direkt lite försiktigt och se..........  eller så kan du ju packa först grönt och sen........... så för du ju som olika lager ser trevligt ut och imponerar på dina vänner........
Skrivet av smakakarin
 - 2009-03-14 16:13
Ikväll till middag ska jag göra Cambozolafyllda kycklinglårfiléer. Det står i receptet att man ska banka ut dem, men hur gör man det på bästa sätt för att de ska hålla ihop?? Vad bankar man lämpligast med? Ska man lägga filéerna i en plastpåse eller nåt eller hur gör man?
Konstigt att jag aldrig lärt mig det här...  ::)

Annonser

Powered by EzPortal