Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av djohansson
 - 2011-12-14 00:23
Ursäkta om detta blir något OT, men eftersom folk av naturliga skäl redan är inne på det:

Jag håller med om att "elvispad" grädde inte blir lika bra, men har du inte testat att handvispa välkyld grädde med vanlig handvisp (d.v.s. inte ballongvisp) i en stor skål, inledningsvis inte alltför snabbt och sedan med mer kraft och tempo? På mindre än en minut bör du kunna vispa i vart fall 2 dl grädde på det här sättet.

Citat från: kayaker skrivet 2011-11-17 09:20
Om man är ute efter ett så bra resultat som möjligt så använder man en bra ballongvisp i en bra vispskål. :)


Nej, nej! En vanlig visp, och inte ballongvisp, måste det vara för absolut bästa resultat. Annars blir luftbubblorna för stora och grädden mindre stabil ;) Detta går ju i linje med vilsjins post om välkyld grädde som ska vispas sakta för att få in mer luft (och principen om mer luft gäller även beträffande vanlig visp kontra ballongvisp).
Skrivet av Berit Borg
 - 2011-12-04 00:45
Hej! Det finns en gräddvisp med samma funktion hos Tupperware i grönt eller rött. Kolla deras katalog på nätet.
        Den heter Speedy Chef II.
Skrivet av Bengt
 - 2011-11-17 11:45
Alltså... jag förstår välmeningen i de som föreslår alternativ men det finns inget som slår den handvispade grädden i ett "litermått" med visp i (ni kanske tycker att grädde baserad på gräddhjälp är gott också?). Vad ni än tycker så kvarstår frågan... V v svara bara om ni har nåt att tillföra angående just det. Tack!
Skrivet av vilsjin
 - 2011-11-17 10:26
Lite OT men kanske av intresse ändå.
Malin Sandström reder ut det där om att vispa grädde:
Citeragäller det slät, fluffig vispgrädde är kyla din vän. Grädden får större volym och går snabbare att vispa om den vispas kall. Helst ska den kylas till 5°C i minst 12 timmar och vispas medan den fortfarande är kall. Då hinner nämligen fettet bilda vassare kristaller som lättare skaver av det skyddande skiktet runt fettsfärerna, och små kristaller av stelt gräddfett hjälper till att stabilisera gräddskummet. Rumstempererad eller snabbkyld grädde får en svagare fettstruktur. Och vispar man sakta - för hand eller på lägsta hastigheten på elvispen - får man in mer luft, och belönas för sitt tålamod med fluffigare och mer stabil grädde.
Skrivet av kayaker
 - 2011-11-17 09:20
En vanlig shaker funkar utmärkt för att "vispa" grädde. Skaka inte för mycket bara.
Tupperwares variant är förstås onödigt dyr.
http://www.maxim.se/produkter/merchandise/shaker+700ml+blue.ashx

Det finns nog billigare modeller på t.ex. Stadium och Intersport.

Om man är ute efter ett så bra resultat som möjligt så använder man en bra ballongvisp i en bra vispskål. :)
Skrivet av Berit
 - 2011-11-17 00:45
Jag håller med dig Bengt. Jag och min son letar också med ljus och lykta efter denna förnämliga gräddvisp. Snälla, hör av dig om du hittar någon.
Skrivet av Bengt
 - 2009-07-27 23:48
Hasse: tack! Ja, det blir ett annorlunda, och i mitt tycke bättre resultat än med elvisp :)
Skrivet av Mickan
 - 2009-07-27 22:09
Perfekt i båt och husvagn! Om man vill vispa utan att el har väl Tupperware en skakburk?
Skrivet av Hasse
 - 2009-07-27 22:04
Hej Bengt och välkommen till Matforum!

Är det av någon speciell anledning du vill ha just en sådan visp? Annars kan man ju hitta en ny elvisp för nästan "inga pengar alls".
Skrivet av Bengt
 - 2009-07-27 21:30
För 20 år sedan då jag flyttade hemifrån så fanns fortfarande den klassiska handvevade gräddvispen på IKEA. Nu verkar den inte finnas att uppbringa någonstans. Eller? Har någon här sett en sånhär (liknande) till salu någonstans?

Annonser

Powered by EzPortal