Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av webguide
 - 2008-11-11 08:36
Citat från: Hasse skrivet 2007-09-26 20:38
Kan vi inte låta blomkål förbli vit, tomater röda och morötter orangea? Varför dessa konstlade färger? Är det restaurangbranschen som vill ha ett nytt häftigt utseende på grönsakerna?


Det är inte konstlat, det är naturligt förekommande varianter, det är snarare konstlat med enbart vit blomkål.
Skrivet av kurt
 - 2008-11-10 08:57
Citat från: Romarin skrivet 2008-11-05 17:53
Går att köpa fröblandningar från nästa år med färgade morötter hos [reklam borttagen av Andreas]

Har smakat lila och gula tidigare och de är hur goda som helst!

Det finns lila blomkål från Sicilien som är mycket god!  :D



Det har gått att köpa frön till olika färgade morötter i snart 150 år! Allt är inte nyheter som presenteras som det.
Skrivet av Romarin
 - 2008-11-05 17:53
Går att köpa fröblandningar från nästa år med färgade morötter hos [reklam borttagen av Andreas].

Har smakat lila och gula tidigare och de är hur goda som helst!

Det finns lila blomkål från Sicilien som är mycket god!  :D
Skrivet av Filippa
 - 2008-08-26 15:17
Tror att vår lila blomkål inte var bra i så fall - jag tyckte den smakade ingenting ?
Skrivet av ena
 - 2008-08-26 11:04
gjorde blomkålsgratäng på gul och lila blomkål i veckan och det var jättegott, smaken var densamma enligt oss. Dessutom smakade vi båda färgerna råa på ett dippfat dan före.

Har användt både vita. lila och gula morötter på mitt tidigare jobb eftersom det är kulturväxter. Finns även i en storköksblandning Findus har -Klostergrönsaker
Skrivet av Andreas
 - 2008-08-26 09:38
Ajdå. På vilket sätt inte gott, minns du ungefär hur det smakade?
Skrivet av Filippa
 - 2008-08-26 09:10
Jag har provat lila blomkål, det var inte gott.
Skrivet av Andreas
 - 2008-03-11 09:14
Apropå färgade grönsaker - hittade en Norsk artikel från 2006 och I Levanger (mellanNorge) finns en gård som producerar sådant och där står att " I fjor var gul blomkål årets greie" dvs 2005 - Norrmännen är visst steget före. Och 2006 var det provodling av vita och lila morötter, tydligen är de lila rosa inuti. http://www.byavisa.no/byavisa/artikler.php?artid=1071

Nån som sett vita eller rosa morötter i verkligheten?

Och varför kallar Norrmännen sina morötter för gulrøtter, borde det inte vara orangerötter?
Skrivet av Andreas
 - 2007-10-30 08:58
Det var intressant, tydligen innehåller den gula(orangea) blomkålen 25 ggr mer A-vitamin - 320 micrograms of beta-carotene per 100 grams.
Skrivet av kurt
 - 2007-10-23 14:23
Det är en variant av blomkål som upptäckes i Kanda på 70-talet:

http://www.ars.usda.gov/is/pr/1999/990707.htm

Sedan har den tydligen förädlats (avsikten var inte Haloween, utan att göra den nyttigare!)

http://www.nysaes.cornell.edu/pubs/press/2004/040412caulif.html

Det finns ju även lila och grön blomkål, inget konstigt alls.
Skrivet av Andreas
 - 2007-09-28 07:13
Fin bild Agneta!

Citat från: Fredrik Goldhahn skrivet 2007-09-26 19:36
Jag tror att det är "färgad" vanlig blomkål...


Färgad med vad - karamellfärg? ???
Skrivet av Anso
 - 2007-09-27 22:32
Men alltså förr i tiden fanns det fler olika sorter av det mesta. Kan vi inte korta in oss så vi bara har röda äpplen, gröna päron och gul lök också?
Dessutom kan man äta blomkål rå och då finns färgen kvar även om den skulle försvinna vid kokning...
Skrivet av agnetasch
 - 2007-09-27 11:04
Det är nog medlemmar i matforum.nu som köper såna här underliga grönsaker,fotograferar dom o frågar sina medlemskompisar vad det är ;D
Hasse: glöm inte blå potatis.
Skrivet av roffekock
 - 2007-09-26 23:51
Dessutom så försvinner som regel alltid färgen närman upphettar råvaran. Bara kosmetiskt tjafs.Bättre vore om den var obesprutad. Om det nu är så ma vill ha färgad blomkål bätte att koka den i tex blå karamellfär mycket uppskattat.
Skrivet av Hasse
 - 2007-09-26 20:38
Kan vi inte låta blomkål förbli vit, tomater röda och morötter orangea? Varför dessa konstlade färger? Är det restaurangbranschen som vill ha ett nytt häftigt utseende på grönsakerna?

Annonser

Powered by EzPortal