En matbild

Guider

Matbloggat


Skriv svar

Varning - medan du läste inläggen, hann någon posta ett annat svar i ämnet. Du kanske bör se över ditt inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn:
E-post:
Ämne:
Meddelandeikon:

Verifiering:
Write pancake in Swedish!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska


Ämnessammanfattning

Skrivet av: olof57
« skrivet: 2018-06-26 13:50 »

Rödbetsburgare är alltid en favorit som slår hem när vi har vegetarianer på besök. Koka rödbetorna mjuka i salt vatten och koka potatis. Skala rödbetorna och grovriv ner dem i en hög, samma sak med potatisen. Blanda ihop rödbetorna och potatisen med strimlad salladslök, lite mjöl, ägg, dill och några droppar citron. Salta och peppra sen är det bra att forma smeten till biffar eller platta hamburgare och pensla de med olja på grillen. Brukar räcka med 5 minuter på varje sida, glömt inte att få till den där härliga lite lätt brända ytan. Otroligt gott!
Skrivet av: cc89
« skrivet: 2018-05-08 13:19 »

Jackfruit har jag hört att man kan göra en massa spännande med, kanske inkluderar det att slänga den på grillen också. Ingen aning, men värt ett försök  ;)
Skrivet av: Sissilia
« skrivet: 2016-05-06 12:26 »

Fyllda champinjoner, funkar bra om man trär igenom dubbla spett så att de inte snurrar. Gott till många tillbehör vilket kan vara lite trixigt med vegetariska alternativ. Man kan fylla dem men vad man vill men min favvo är ädelost.

Quornburgare, och jag har även gjort sojavarianten på detta sätt. Vegetariska färsburgare är svåra att grilla men detta brukar funka! De går superbra att göra stor sats av och frysa.
Jag rör ihop färsen med vetemjöl, ägg ev fiiinriven lök och kryddor sen formar jag burgare och kör dem en och en i micron ca 1 minut så att ägget och mjölet binder ihop. Innan jag grillar dem penslar jag dem med olja så att de inte ska fastna.
Skrivet av: Björnmat
« skrivet: 2016-04-22 13:40 »

Majs är en produkt som har en egensmak som man bör bevara och inte trolla för mycket med max smör,salt ev någon färsk krydda testa gärna med anjovissmör. Tyvärr så är det en relativt kort svensk säsong men jag tycker nog att det är den som är godast färsk. Om nu inte detta finns så tycker jag att fryst är det som är bästa alternativet sk cobett. ;)

/rolf

Jag håller faktiskt inte med dig, älskar att göra en smokey-bbq glaze som jag penslar på majsen innan jag lägger på den på grillen. Majssmaken finns fortfarande kvar, men får en liten extra kick av rökigheten. 
Skrivet av: handola
« skrivet: 2014-03-25 13:32 »

Är vegetarian själv och brukar grilla allt möjligt. Favoriterna är sparris och halloumi. Men de flesta grönsaker går ju att grilla, gör då det i folie. Majskolvar är också väldigt gott, dock lite knepigt att äta.
Skrivet av: Ted
« skrivet: 2010-07-09 08:30 »

Min flickvän är vegetarian, vilket ger mig utmaningar varenda gång jag grilla men några favoriter är:

1. Vegefärs (inte qourn färs den är för smulig) blandat med cevapaci kryddblandning. Rulla dem till avlånga biffar. Grilla (tips änvänd teflongallerkorg (Clas olson) så glider de inte igenom gallret). T o m jag gillar dessa. Servera med Creme fraiche. Är gott att även ha i Pita med lite sallad.
2. Marinera Hälsanskök Fileer och grilla dem. Jag brukar använda Caj P orginal, smaksak. Grilla!
3. Qournfileer pensla dem med Buffalo Wing Sauce eller Tiger sauce. Grilla!
4. Vegefärs igen (den är tacksam att blanda kryddor i) blanda i Sambal Oek, hackade svarta oliver, hackad persilja och lite Worhester sås. Biffa. Grilla.
5. Skivor med Haulomi ost med olivolja och svartpeppar (grovmalen). Grilla. Fördel att använda teflonkorg.

Lycka till!
Skrivet av: Fröken Dill
« skrivet: 2010-06-09 10:35 »

Om vegetarianen äter ost så är ju halloumi gudagott. Med sin gnissliga "köttighet" och sälta bör den kunna ersätta kött. Många gillar också den nya grilloumin. Själv har jag inte hunnit testa.
En fruktig salsa, kanske med mango, lime och chili passar väldigt bra till halloumi.
Hälsar fröken Dill
Skrivet av: linnwegemo
« skrivet: 2009-09-01 22:29 »

Den här sommaren har jag grillat många fyllda tomater och zucchinirullar:

http://wegemo.wordpress.com/2009/08/03/grillat/

En annan favorit är tunnbrödspizzor. Tunnbröd, skivad mozzarella, skivad tomat, pesto och lite riven ost. Blir gott och flottigt om det får ligga på grillen en stund... :)
Skrivet av: Fröken Dill
« skrivet: 2009-09-01 13:23 »

Aubergin får härlig röksmak på grillen! Servera med chèvre-ost!
Tycker fröken Dill
Skrivet av: Minna
« skrivet: 2009-08-18 11:33 »

Quornfilé är gott att grilla, förutsatt att man marinerat den ordentligt innan. Den tenderar att vara rätt smaklös annars. Jag marinerade vid ett tillfälle i bl.a. rödvin, soja, tomatpuré, chili, vitlök...och en massa annat :). Det blev väldigt gott! Annars är portabellosvamp med färskostfyllning en hit! Vidare är det alltid gott att grilla baguette med vitlöksolja, aubergine, halloumi, lök som man snittat och fyllt med smör, paprika, squash, ananas, nektarin osv...

Ett måste är också att servera goda röror/såser till. Tzatziki, guacamole, vitlöksdip m.fl.
Skrivet av: Ted
« skrivet: 2009-07-13 10:19 »

Helgrillad Blomkål är super gott på grillen!!

http://www.grillkoll.se/index.php/recept/vegetariskt/130-helblomkal
Skrivet av: annamaria
« skrivet: 2009-07-12 16:39 »

Vad sägs om ICA?  ;)
Skrivet av: Rookie-T
« skrivet: 2009-07-11 03:37 »

skojjar du med mig på riktigt nu eller?! Sniglar? Det som finns överallt? det duggar lite lätt här i mellansverige så måste du sicksacka mellan skiten när du går till jobbet! Den där tomten går inte på mig du.... Jag har nog aldirg sett en "vild" champignon nånsin iaf....
Skrivet av: annamaria
« skrivet: 2009-07-10 21:03 »

Är det lättare att få tag på sniglar än champinjoner?  ??? Inte i de mörka småländska skogarna kan jag meddela.
Skrivet av: Rookie-T
« skrivet: 2009-07-10 03:01 »

Mmmm.. Låter väldigt gott!.
Jag brukar bryta av foten av champinjonerna som jag sedan gör småhack av.
Sen rör jag ner champinjonhacket ihop med viltöksmör och färsk persilja och fyller hålet i hatten med detta.
Sen så grillar jag under lock tills dom är färdiga.

läst somewhere att detta kallas för "fattigmans sniglar"

Kanske bara är nån bloggares hem-i-hop knep då iaf jag anser att sniglar är både lättare och billigare att få tag på.
- Annonser -