Citat från: crlhrv skrivet 2007-04-29 14:29
Aubergineröra. Gör såhär:
Ta två eller fler auberginer och släng in dem i ugnen på 225-250 graders grillvärme. Vänd dem då och då, när skalet i det närmaste är förkolnat runt om auberginen tar du ut den och låter den svalna något. Låt de hellre vara inne lite för länge än för kort tid.
Skär itu dem på längden och skrapa ur innehållet, alternativt bara dra av skalet. Nu bör du ha en grågrön klump med kött som snarare ser ut som en blöt raggsocka än mat.
Salta, pressa i önskat antal vitlökar, citronsaft och lite olivolja och mixa allting slätt. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt/peppar eller citronsaft. Toppa t ex med koriander. Man kan också tillsätta lite tahini om man vill ha det mer sesamaktigt.
Baba ganouj (uttalas ga-nosh tror jag) är ett lite friskare alternativ till hummus och passar t ex bra till kötträtter eller som snacksdipp.
Citat från: Urban skrivet 2007-04-29 10:49
Vad är Baba Ganouj?
Citat från: Andreas skrivet 2007-04-29 11:37
Jag tycker det ibland är halvknepigt att grilla kyckling - att få den helt genomstekt. Vad använder du för grill när du gör hel kyckling och hur lång blir tillagningstiden?
Citat från: Kocken skrivet 2007-04-29 10:38
Hel kyckling några gånger med olika smaksättning.
Citat från: Kocken skrivet 2007-04-29 10:38
Eftersom jag är grillberoende så brukar jag börja grilla så fort termometern närmar sig nollstrecket. Det har blivit ett 20 tal gånger hittils i år. Hel kyckling några gånger med olika smaksättning. Samt min favorit tunna spjäll i olika former "blöta" och "torra". Just nu ser favoriten på spjäll ut så här.
Putsa och salta spjällen ordentlig en timme innan du grillar dem. "Rubba" med special rubbingen och grilla på indirekt värme en halvtimme. Sedan penslar jag dem en gång i kvarten med hälften bullfightersås och hälften sirap som jag späder med lite vatten och rör i sesamfrön. Tills de är så möra att de nästan ramlar i sär.