Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Karl Erik Schough
 - 2015-10-29 18:13
Varför vill man ha en porsche kniv av skitstål med värdelöst handtag? För att den är dyr?
Skrivet av dePaul
 - 2011-02-08 16:38
Tyärr kan Porsches bladstål närmast liknas ett "diskbänksstål". Namnet antyder vilken typ av stål det handlar om, nämligen SIS 301. Har personligen aldrig kommit i kontakt med ett sådant stål i samband med knivar tidigare.

Det spelar egentligen ingen roll vad du bryner med eftersom de flesta abrasiva ämnen kommer att funka. T o m en bit kartongpapper ;).

~Paul~
Skrivet av phila54
 - 2011-01-24 20:41
Vi skrev lite om den här http://matforum.nu/index.php?topic=4192.msg44705#msg44705 har haft min i snart ett år nu, och den verkar inte ha försämrats.
Fördelen som jag förstår det med stålet som finns i global är att den håller skärpan ganska länge, misstänker att det är ungefär samma med Porsche. Så har slipat den två gånger under ett år nu, och det verkar räcka om man använder den 1 gång om dagen.
Skrivet av vilsjin
 - 2011-01-24 07:21
Javisst är det den, jag har ingen aning om hållbarheten. Rätt lång skulle jag tro, om jag inte minns fel så är sliptrissorna utbytbara.
Skrivet av JonasBååth
 - 2011-01-23 20:21
Är det den här du menar http://www.verner-verner.se/product/JAS-MC-550/ ? Hur är hållbarheten på den i så fall?
Skrivet av vilsjin
 - 2011-01-23 19:15
Först vill jag reda ut ett missförstånd. Man kan inte slipa en kniv med ett stålbryne.
Det man gör med ett sådant är att eggen rätas upp. När kniven använts ett tag böjer sig eggen så att den inte är riktad rakt nedåt, det är detta man åtgärdar med ett stålbryne.
På knivar med hög hårdhet är det lätt att skada eggen med ett stålbryne, det slås bort små flisor ur eggen eftersom de inte lätt låter sig böjas tillbaka.

Vill man använda ett bryne på knivar av hög hårdhet bör det vara keramiskt eller av glas. Bäst, i mitt tycke, är att strigla kniven istället.
Vill du slipa kniven, dvs. skapa en ny egg genom att ta bort metall, bör du använda vattenstenar.  Om du inte är bekväm med detta så rekommenderar jag att du använder en MinoSharp eller liknande. Aldrig, aldrig en elektrisk slip.
Skrivet av JonasBååth
 - 2011-01-23 18:51
Har ett par Porsche 301-knivar som jag köpte för några år sedan men som av olika anledningar legat oanvända. Jag funderar på att ta fram dem igen men det står i instruktionerna att de inte kan slipas med stål. Jag har dock inte hittat någon förklaring till det - är det enbart en fråga om att vissa misshandlar sina knivar med stålslipning och att de inte vill riskera att få dem återlämnade? Varken stålkvaliteten eller vinkeln på eggen är något extremt eller ovanligt.

Annonser

Powered by EzPortal