Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av webguide
 - 2011-10-17 06:46
Citat från: djohansson skrivet 2011-10-16 22:36
Men skriver de inte själva att produkten har en säkerhet på 0,5 grader, samtidigt som de påpekar att många av konkurrenternas produkter som används i professionella sammanhang kan diffa flera grader. Stämmer detta? I sådana fall inbillar jag mig att en ångugn inte är så mycket sämre.


Testa, men jag tror inte alls att det komemr att funka, dessutom skulle man inte gått omvägen runt ett vattenbad om det gjorde det. Sous vide uppfanns från början i Nacka (Stockholm) som ett sätt för sjukhus att hantera mat, franska kockar använde idén på 70-talet för att skapa det vi idag menar med sous vide och både de i Nacka och de franska kockarna hade ångugnar.

Jag tror inte på att de kan diffa flera grader (låter mest som säljsnack), mitt hemgjorda vattenbad diffar inte (har kontrollmätt med tillräcklig noggrannhet) och om mitt hemgjorda inte diffar så är jag väldigt tveksam till att proffsprylarna skulle göra det.
Skrivet av djohansson
 - 2011-10-16 22:36
Men skriver de inte själva att produkten har en säkerhet på 0,5 grader, samtidigt som de påpekar att många av konkurrenternas produkter som används i professionella sammanhang kan diffa flera grader. Stämmer detta? I sådana fall inbillar jag mig att en ångugn inte är så mycket sämre.
Skrivet av webguide
 - 2011-10-16 16:56
Citat från: djohansson skrivet 2011-10-16 14:04
Vet du förresten om man verkligen behöver "vattenbadsdelen" om man nu redan råkar ha en modern ångugn? Det känns som att det då skulle gå att få till en tillräckligt jämn och kontrollerad uppvärmning bara man har något att vacca maten med (eller så kanske man kör med stekpåse).

För mig känns de båda som alternativa tekniker som torde fungera ungefär likvärdigt, utan att den ena nödvändigtvis är bättre än den andra.


Ja, om du skall köra sous vide så är ett vattenbad rätt väg att gå. En hushållsugn är inte tillräckligt exakt vid låga temperaturer. När du kör sous vide så vill du helst kunna kontrollera temperaturen med 0.1 grads noggrannhet och det fixar inte en hushållsugn.

Själv har jag en kammarvackare på g + ett proffsbad, ska bli kul...
Skrivet av djohansson
 - 2011-10-16 14:04
Vet du förresten om man verkligen behöver "vattenbadsdelen" om man nu redan råkar ha en modern ångugn? Det känns som att det då skulle gå att få till en tillräckligt jämn och kontrollerad uppvärmning bara man har något att vacca maten med (eller så kanske man kör med stekpåse).

För mig känns de båda som alternativa tekniker som torde fungera ungefär likvärdigt, utan att den ena nödvändigtvis är bättre än den andra.
Skrivet av Rookie-T
 - 2011-10-16 13:58
Joo och sedan anser jag det nästan mycket enklare att tillaga väldigt många råvaror. Utrustningen är ju självklart rätt dyr men jag anser den inte för dyr. vi köper ju knivar för 2000 kr redan.

En apparat som inte alla får ut maximal nytta ifrån men jag gillar verkligen tekniken och enkelheten och dom bra resultaten.
Skrivet av djohansson
 - 2011-10-16 13:44
Hehe. Jag är lite trög och fattade inte att "vattenbadet" ingick. Det vore faktiskt ganska skönt att kunna kontrollera temperaturen exakt, inte minst för t.ex. ägg och annat.
Skrivet av Rookie-T
 - 2011-10-16 13:17
vid alla grönsvansade isbjörnar va härligt.. Arbetade på ett ställe som använde sig av den där. Den vi använde oss av hade ju inte det största badet precis men funkar alldeles utmärkt och har en bra tempraturhållning och så är den enkel att arbeta med.
Sen att designen gör att den faktiskt skulle funka att ha hemma är ju inte helt fel.

Snyggt!
Skrivet av djohansson
 - 2011-10-16 13:16
Det borde i alla fall vara en bra produkt för alla jägare där ute. Själv tror jag att jag håller mig till stekpåsar tills vidare (och hoppas att de inte sprängs). Vakuum är grymt för förvaring/marinering under lång tid, men kanske inte så hemskans överlägset att enbart tillaga i att det är värt en halvbra ugn med ånga i.

Har jag fel?

Kul, förresten, att produkten frontas av snubben som åkte ur Masterchef med en sufflé.
Skrivet av webguide
 - 2011-10-16 12:58
Kul att den kommer till Sverige!
Skrivet av rene
 - 2011-10-16 11:45
Nu kan du köpa den läckra SousVide Supreme, vakuumförslutare och påsar.

Du finner detta till Sveriges lägsta pris - kolla in www.SousVideShop.se

Ha' en trevlig dag

/SousVideShop.se

Annonser

Powered by EzPortal