Matforum

Hemmalagat - laga själv => Matbröd => Ämnet startat av: Haverskaka skrivet 2012-10-14 21:21

Titel: Amerikansk torrjäst
Skrivet av: Haverskaka skrivet 2012-10-14 21:21
Hej, har hittat ett recept på bröd där det ska vara amerikansk torrjäst. Någon som vet om man kan använda samma mått sv. Torrjäst? Degvätskan är 3,5 dl och mjölmängden 7 dl, i receptet är det 1/2 tsk torrjäst. Brödet ska jäsa 12-18 h i rumstemp. Kan man ta så lite som en 1/2 tsk tror ni?
Titel: SV: Amerikansk torrjäst
Skrivet av: Rob skrivet 2013-03-24 13:08
När vi bodde i USA tog vi dubbel (ca) sats av amerikansk torrjäst jämfört med Svensk. Den behöver också högre temp (men det spelar väl ingen roll för dig misstänker jag).

Sent svar, sorry