Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - FredrikB

1
Jag har givit upp, sedan 4 månader är vardagsmiddagarna från matkomfort.se

Med 3 barn och två heltidsarbetande går det f-n inte ihop...
2
Fördrink
Champagne
 
Förrätt
Creme Ninon med pepparrotskräm
ett vin från Alsace med Pinot Gris
 
Sjömat
Hummer, färsk Svensk samt gratinerad Kanadenisk
Champagne, Palmer & co. 2005
 
Kycklingrätt
fylld pasta med spenat, kycklingfärs och riccotta. Till detta serverar vi en salviabaserad sky samt nyriven parmesan och ett italienskt vin på Barbera d'Alba
 
Varmrätt, kött
Lammfile med sötpotatispytt
Brunello di Moltalchino 2001?
 
Dessert
3 sorters chokladsurpriser
Sött vin
 
Efter Maten
Kaffe
Konjak
 
Tolvslaget
Ett halvt glas lättdrucket

Vickning
Rundrökt SVENSK ål på knäcke med en OP  ;D
3
Restauranger / SV: El Bulli
2009-08-31 16:01
Jag bara måste väcker denna gamla tråd med en fantastiskt visuell recension. Väl värt att läsa och glöm inte titta på filmerna. Jämfört med Oaxen känns 250-300€ med vinpaket faktiskt som ett fynd =)

http://www.amateurgourmet.com/2009/08/dinner_at_el_bu.html
4
Jag är tillbaka med min torskrygg, denna gång stekt i bacon och äkta smör med en skvätt citronolivolja, enkel sås på egen Karl Johan åsså en Staropramen till detta. Glass och jordgubbskompott till dessert, inget vin denna gång men en skvätt Macallan Fine Oak 17 yrs
5
Mickan, du får gärna komma förbi till kvällens grillade lammytterfilé med rostade potatisklyftor/morötter/rosmarin och bakad vitlök. Villa Antinori till denna ganska bastanta middag som därmed inleder Valborgsledighetens alla njutningar!
6
Krista: Rustichella pasta?
7
Körde fyra rödingar.  Fyllde firrarna med färsk persilja, gräslök, limevätska, salt&peppar och körde dem i en Finsk rökpåse på grillen i 20 minuter. Till detta en löjromsås, kanderade morotsstavar och Staropramen =)
8
Allt om grillning & BBQ / Parilla
2009-04-28 15:17
Under en sjukt underbar Herve Mons ostprovning  på Sundy Gård i lördags diskuterades det mat i timmarna 5 och ett ämne som triggade mig var Parillan. Jag är sugen på att mura en själv på landet och har börjat skissa lite. Jag undrar om det är någon som har tips på andra siter och kanske bra referenser till leverantörer av Graseros/ avrinningsrännor för oss hembyggare?

http://www.huskompaniet-scandeco.com/
Klicka på Utomhusgrillar
Klcika sedan på Grillmodeller

9
CII, Jag gissar att alla som ojjar sig över att pulverdieten inte gev dem en långsiktig viktminskning inte lade om sina vanor efter avslutad diet så vill man inte fortsätta äta pulver livet ut så är naturligtvis korrekt kost och daglig motion den enda metoden.
10
Andreas, Kycklingsoppan är faktiskt riktigt ok. Vidare anände jag mig av olika s.k. 'shakes' med smak av choklad, skogsbär och vanilj. Detta var det enda jag drack och jag fick i mig allt jag behövde, på slutet försökte jag byta ut Nutrilettsopporna mot varma koppen och andra pulversoppor men usch vad hungrig och trött jag blev av det - så visst innehåller de iaf det min kropp behövde för att gå runt. Utöver en Berocca ibland bara för saken skull (sötman ;-) åt jag inga tillskott
11
Är det bara jag som inte fattar hur man får till kortlänkar? Infoga Länk-knappen ger mig ju bara
Kodstycke Välj

[url][/url]
med plats för URLen. Måste jag infoga ytterligare HTML-kod manuellt för att få URLen utskriven som ett textstycke?
12
Även om jag var skeptiskt så måste nog säga att Nutrilett fungerade över förväntan för mig. Kycklingsoppan är delikat =) Visst är det så att tillfälliga pulverspäkningar aldrig kan ersätta en bättre kosthållning och daglig motion men jag ville kickstarta och rev av mig 12 kg på 2 veckor och sedan är det naturligtvis upp till mig att fortsätta den dagliga motionen, motivera ett lagom intag av 'fel' mat men så mycket kan jag säga att detta var ganska enkelt och inte alls så överj-vligt som vissa vill få det till.. Visst, jag sträckläste kokböcker, följde än fler matbloggar, saknade texturen hos fin mat och tvingades fortfarande laga mat åt familjen men att se vågen visa minus varje dag sporrade mig än mer att fortsätta.

På veckosluten tillät jag mig både vin och mat av bästa kvalisort vid minst ett tillfälle

/Fred
13
Orkade inte med ngt avancerat idag så det glev Gnocchi med ostsås på Grevé och Vacherol... har faktiskt aldrig testat Gnocchi och trodde nog att jag skulle falla som en fura av mättnad men blev glatt överraskad =)
14
Moules mariniere med en utsökt kyld Chablis 1 Cru Vaillons J-P Droin (nr 5320) och gratis dessert som plåster på såren för at musslorna kokades med vatten (!) och bara ett stänk vitt vin... Ja, på restaurang men nästa gång kokar jag själv... tänk att det skall vara så svårt =)

På tal om Chablis så är sommaren snart här, bara tanken på alla skaldjur och allt kallt vitt vin som skall bälgas - jag kan knappt bärga mig!
15
jag är inne på 4:e dygnet med feber/förkylning. Varje dag tror jag det värsta gått över så jag öser igång med aktiviteter för att sedan bli så risig på kvällen att vinet smakar vatten.... nattlig migrän och feber för att nästa morgon tro att det värsta gått över åsså 'på-et-igen'... när ska män lära sig....

ok, en till då

vårt trådlösa nät når inte riktigt till sängkammaren så jag tvingas köra över mobilt bredband. Heston Blumenthal stammar och hackar sig därför fram mellan perfekta pizzor och hamburgare på youtube :-(
16
Grillade kycklingklubbor med mango/salsa chutney och 'tropisk' rissallad m. purjolök, apelsin, kanel m.m
17
Citat från: webguide skrivet 2009-03-14 13:20
Skaldjur och persiljerotscreme.
Stekt ankbröst med apelsinsås och mandelpotatispuré
Flamberad annanas med citron och limemousekupoler, chokladsås och vit chokladsnö.


Det där lät väldigt nice, är du bussig och ger oss din adress =)
18
Middagen igår bestod av en Pappardelle med karl johan och salsiccia. Till detta passade det mustiga och lite 'bitska' Monti Garbi Ripasso (nr 5328) alldeles utmärkt, rekommenderar kombinationen. Receptet finns på bolagets web och nästa gång skall jag nog försöka mig på en salsiccia av det starkare slaget.

Jag kan inte hålla mig från pastan så ikväll blir det Rustichella-pasta för två med lövtunnt (mandolinskivad) tryffel i smörsås, 135g smör får sjuda sig näst intill gyllenbrunt med två hela vitlöksklyftor, sila bort saltet och vitlöken, ned med smörsåsen i pastan, salt och peppar efter behag, blanda ned rikligt med riven parmesan i pastan och lägg sedan upp på tallrikar. Strö tryffeln över pastan vid bordet och häll upp ett glas ehhm... nu ska vi se.... I Castei Ripasso (nr 22409)

Från slevarna och bunkarna /Fredrik
19
Citat från: FredrikB skrivet 2009-03-10 20:50
Vi köper alltsom oftast en säck med riktigt god torskrygg från fiskbilen och när barnen var riktigt små gick detta ned utan knot men numera tycker jag det blir alt svårare och svårare att få dem att äta fisk. Hur gör ni, hur tillreder ni ock kryddar fisken till barnen?

/Fredrik


Eller för den militante:

Vi metar alltsom oftast en hink med riktigt god simplöjor från tjärnen bakom dasset och när barnen var riktigt små gick detta ned utan knot men numera tycker jag det blir alt svårare och svårare att få dem att äta fisk. Hur gör ni, hur tillreder ni ock kryddar fisken till barnen?
20
http://www.meliorashop.com/index.php?main_page=product_info&products_id=420&language=en

Fram tills dess att jag hittade Rustichella-pastan i Sverige var detta min oas, går in i bland och ser om det kommit ngt nytt gott och sedan går jag till min leverantör och ber dem ta in. Har ni inte testat detta fabrikat så lovar jag er en upplevelse

För er som backar pga frakten så kommer här ett exempel

20 paket LINGUINE
10 paket CONCHIGLIONI

90€ inkl. 28€ i frakt = 999:-. Jmfrt med om du handlar detta i Sverige (räknat med 50:- per paket) 1250:-

Nu har ju den svenska pengen sjunkit som en blåmussla i havet men det finns fortfarande en del att tjäna =)

Annonser

Powered by EzPortal