En matbild

Guider

Matbloggat

Nyliga inlägg

Sidor: 1 ... 8 9 [10]
91
Jag letade på Kvantum, Coop, City Gross och ÖB men ingen hade på rulle.

Bakar gör min bättre hälft så min erfarenhet är klart begränsad kring det.
92
Går det att göra tvärtom, dvs baka med smörgåspapper, eller fastnar det jättemkt. då?

Var tvungen att kolla vad jag har, jag har en Icas egen smörgåspappersrulle 20 meter. Har Ica slutat med det? Var inte precis igår jag köpte den...
93
Maträtter, recept, tillagning / Risotto alla milanese
« Senaste inlägg av Göteborgaren skrivet 2018-05-25 15:03 »
Var i Milano för ett tag sedan och åt en så otroligt god Risotto alla milanese. Nu tänkte jag försöka mig på att laga samma sak hemma. Men jag har bara gjort risotto typ en gång för kanske 10 år sedan. Så jag behöver era bästa risotto tips! Dessutom vill jag ju få till smaken så att den blir lika god som den jag åt i Milano. Jag tänker att vilken buljong man använder borde ha stor påverkan på smaken. Har ni några tips på bra och god buljong till just en milanese risotto? Jag har en fin kycklingbuljong i kylen från "New generation chicken", borde jag använda den eller finns det andra varianter som funkar bättre? Undrar också vad det ska vara för vin i? Torrt, sött etc? Många frågor blir det. :-)
94
Maträtter, recept, tillagning / SV: Förädla/konservera vitlök
« Senaste inlägg av Göteborgaren skrivet 2018-05-25 14:54 »
Spännande tråd! Det ska bli kul att höra vad du gjorde. Jag har själv tänkt på samma sak när vitlök har varit billigt i min affär.
95
Maträtter, recept, tillagning / SV: Förädla/konservera vitlök
« Senaste inlägg av Andreas skrivet 2018-05-25 14:53 »
Har inte vitlök annars väldigt lång hållbarhet, om man förvarar dem rätt?
96
Maträtter, recept, tillagning / SV: Förädla/konservera vitlök
« Senaste inlägg av Skogis skrivet 2018-05-24 22:02 »
Tackar för responsen.

Köpte frusen vitlök på Willys i 1kg påse för många år sedan. Var mycket nöjd med att ha tillgång till skalade klyftor utan insats men man fick använda dom i grytor eller liknande. Dom var inte roliga som tinade.

Vitlökspasta låter som en väg att gå och vitlöksgroddar har jag att tillgå lite då och då när förbrukningen inte varit tillräcklig, eller när jag förköpt mig.

Hittade hur man kan göra fermenterad (svart) vitlök, absolut inte svårt. Fyll en lergryta med hela oskalade vitlökar, slå in hela lergrytan i folie så det blir tätt och ställ in grytan i ugnen. Ställ ugnen på 60°, klara efter 40dagar i ugnen. Det faller på det sista, men hade jag haft en ledig ugn så vette fasen om jag inte hade provat, men det ska nog göras på vintern.

Ett annat tips jag fått är vitlöksgelé, tydligen vanlig äpplegelé med skivad vitlök.

Kommer nog att prova röka några, men om det blir varm eller kallrök vet jag inte ännu.

Återkommer med vad som det blev gjort när det väl händer.
97
Maträtter, recept, tillagning / SV: Förädla/konservera vitlök
« Senaste inlägg av Andreas skrivet 2018-05-24 21:12 »
Findus lanserade fryst hackad vitlök 2012 "- Vitlök och chili kom fram som de vinnande smakerna i våra konsumenttester så vi tror att detta kommer att bli två efterfrågade produkter. Vi tror också att många gärna slipper starkt doftande och svidande fingrar..." http://www.mynewsdesk.com/se/findus/pressreleases/hett-i-frysen-findus-lanserar-fryst-hackad-vitloek-och-chili-729846

Deras förhoppningar om den frysta vitlökens efterfrågan verkar dock ha slagit slint, för Findus har inte längre hackad vitlök i fryssortimentet...

Men det borde alltså gå finfint att hacka och frysa vitlök. Gäller kanske bara att packa den väldigt ordentligt så att allt annat i frysen inte smakar vitlök sen.
98
Maträtter, recept, tillagning / SV: Förädla/konservera vitlök
« Senaste inlägg av Hasse skrivet 2018-05-24 16:22 »
Det går att köpa färdig vitlökspasta. Jag har aldrig köpt den och heller inte provat att göra egen, men det borde gå. Pressad eller krossad vitlök, olja, salt och kanske något syrligt.
99
Maträtter, recept, tillagning / SV: Förädla/konservera vitlök
« Senaste inlägg av webguide skrivet 2018-05-24 09:14 »
Gör en massa vitlökssmör eller vitlöksolja... Mycket Tzatsiki är ju trevligt att ha också.
100
Maträtter, recept, tillagning / SV: Förädla/konservera vitlök
« Senaste inlägg av agnetasch skrivet 2018-05-24 08:16 »
Lägg ett gäng i en snygg skål o låt dom gro. Groddarna är jättegoda.
Sidor: 1 ... 8 9 [10]
- Annonser -