En matbild

Guider

Matbloggat

Nyliga inlägg

Sidor: 1 ... 8 9 [10]
91
Allt om grillning & BBQ / SV: Ska grilla och behöver lite råd om tillbehör.
« Senaste inlägg av Skogis skrivet 2018-07-27 10:38 »
Har inte ens funderat på coleslaw, men det är inte dumt. äpple ger ju lite krisp och syra så det kan vara intressant.

Potatisen låter också gott men hur fasen värmehåller jag den?
Den kommer att gå åt 10kg revben och jag gissar på motsvarande mängd rotsaker, släpper dom bara grillningsförbudet klarar jag det med min wok men annars får jag nog sikta på kall sallad som tillbehör.
Sallad på ugnsrostad småpotatis? Får nog prova det för det lät gott :)
92
Allt om grillning & BBQ / SV: Ska grilla och behöver lite råd om tillbehör.
« Senaste inlägg av agnetasch skrivet 2018-07-27 08:43 »
Kall rotsakssallad med majonnäs låter som coleslaw. Det vore väl inte fel? Helst med äpple som var vanligt på vikingatiden. Ugnsrostade hela oskalade småpotatisar till är gott o sköter sig själva.
93
Allt om grillning & BBQ / Ska grilla och behöver lite råd om tillbehör.
« Senaste inlägg av Skogis skrivet 2018-07-27 08:19 »
Om 2 veckor ska jag grilla på en fest med 40 gäster. Festen har vikingatema så mitt förslag var grillade revben, kokta rotsaker i buljong och surdegsbröd, vilket festarrangören tyckte lät bra.

Revbenen är inga problem bortsett från grillningsförbudet men kokta rotsaker i den här värmen är inge kul, borde det inte kunna funka med en kall rotsakssallad istället?
Ska jag göra med vinägrett eller med majjo?
Det får väl bli en potatissallad med iblandade rotsaker, kall kålrot kan väl lätt bli lite sträv?
Kommer att göra lite utfallsprover men förslag emottages med glädje.
 
Funderar på ugnsbakad hel gul lök som tillbehör också, mest för att det är så gott.
94
Maträtter, recept, tillagning / SV: Matambre a la pizza
« Senaste inlägg av webguide skrivet 2018-07-25 11:52 »
Det där är nog gott att göra på Secreto!
95
Maträtter, recept, tillagning / SV: Förädla/konservera vitlök
« Senaste inlägg av Skogis skrivet 2018-07-23 20:28 »
Nu ska lökarna vara klara, får väl säga att det är manlig smak, mycket manlig! Man kan inte smyga med att man ätit en klyfta för någon.
2st inläggningar blev riktigt bra, 1 blev godtagbar och resten slängdes. Spenatgrön vitlök tilltalar inte mig även om smaken inte påverkats.

96
Maträtter, recept, tillagning / SV: Dags för egeninlagd matjesill!
« Senaste inlägg av Skogis skrivet 2018-07-23 20:24 »
Nu har sillen legat och gonat sig i 1 månad, dags för provsmakning!
Kan gott ligga längre men är god redan.

97
Maträtter, recept, tillagning / SV: Matambre a la pizza
« Senaste inlägg av Skogis skrivet 2018-07-19 11:42 »
Funderar på att göra lunchpizzor som man kan frysa in men det får vänta, det vore är synd att skära ner en hel kotlettrad till det.
Borde gå att banka ut skivor typ wienersnitzel och grilla dessa som pizzabottnar istället.

Det blev lite fjantig storlek på bilder så här kommer några i fullstorlek istället :)

Hittade pommes som var skålade så man får upp mer majjo :)





Fick lägga fram en sax när det var dags för servering, vill ju inte att man skär i brickan  ;)
98
Maträtter, recept, tillagning / SV: Matambre a la pizza
« Senaste inlägg av agnetasch skrivet 2018-07-19 07:49 »
Instämmer ;D
99
Maträtter, recept, tillagning / SV: Matambre a la pizza
« Senaste inlägg av Hasse skrivet 2018-07-18 18:19 »
Det är alltid roligt att läsa om dina innovationer i köket, så kör på. Glöm inte bilderna!  :)
100
Maträtter, recept, tillagning / SV: Matambre a la pizza
« Senaste inlägg av Skogis skrivet 2018-07-17 17:40 »
Hittade en hel benfri kotlettrad på 3,9 kg i den lokala matbutiken till rimligt pris :)
Är nog lite av en sucker för jag kunde inte låta bli att köpa den.
Hög tid för familjepizza!
Sidor: 1 ... 8 9 [10]
- Annonser -