En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Nya ideér kring giljera JULSKINKA  (läst 14865 gånger)

roffekock

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1269
  • Ta inget för givet !!!!!
    • Visa profil
Nya ideér kring giljera JULSKINKA
« skrivet: 2007-12-10 21:07 »
Finns det någon som har lite nya ideér hur man kan gratinerar sin julskinka i år?
 Jag tycker att det borde finnas lite nytt på den fronten.
 Pepparkakssmulor i stället för ströbröd?  :D
« Senast ändrad: 2007-12-11 10:47 av roffekock »
Matforum är bäst

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4458
    • Visa profil
SV: Nya ideér kring gratinerad JULSKINKA
« Svar #1 skrivet: 2007-12-11 10:14 »
Men snälla roffekock man griljerar julskinkan, gratinerar den gör man efter jul ihop med champinjoner, creme fraiche o lite fransk senap :P På Scans hemsida finns flera kul griljeringar, bl.a. en med pepparkakor. Dessutom finns det ett recept på en "torr" griljering med bara farinsocker. Jag gillar torra griljeringar; tycker att de "blöta" med ägg o senap bara halkar av (förr eller senare) Undrar om man skulle kunna blanda farinsocker o Colman´s senapspulver o klappa in skinkan med?

roffekock

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1269
  • Ta inget för givet !!!!!
    • Visa profil
SV: Nya ideér kring gratinerad JULSKINKA
« Svar #2 skrivet: 2007-12-11 10:46 »
Unskuld set blev for mange hold om flasken. Betyder HOF. :D
Tack PAPPA scan för att ni gör ett så stort jobb och tack agneta för din uppmärksamhet.
Matforum är bäst

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6572
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Nya ideér kring giljera JULSKINKA
« Svar #3 skrivet: 2007-12-13 09:41 »
Snälla nån, nu blev det för mycket hund i griljera julskinketråden, flyttade allt hundsnack och alla hundbilder till hundtråden:  http://matforum.nu/index.php?topic=1129.msg10840#msg10840

Åter till ämnet: Agneta och Rolf - äter ni och folk i er omgivning då verkligen upp griljeringen? Griljeringen sätter man på fettet och fettet skär många bort...
Den som inte frågar får inga svar.

annamaria

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2076
    • Visa profil
SV: Nya ideér kring giljera JULSKINKA
« Svar #4 skrivet: 2007-12-13 10:08 »
Jag skär bort det tjockaste lagret innan griljering - lämnar såklart lite kvar men bara så man står ut med att äta den och den goda griljeringen.

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4458
    • Visa profil
SV: Nya ideér kring giljera JULSKINKA
« Svar #5 skrivet: 2007-12-13 10:24 »
Så gör jag med!
Fettet ger jag till beageln Dacke, det tycker ha.........nej visst nej  ;D

Sweber

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 415
    • Visa profil
SV: Nya ideér kring giljera JULSKINKA
« Svar #6 skrivet: 2007-12-13 10:46 »
Du får skriva bageln Dacke så får det vara kvar i denna tråden. ;D
Weber One Touch Gold 22,5" lätt modifierad, samt Weber Go-Anywhere helt i orginal.

roffekock

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1269
  • Ta inget för givet !!!!!
    • Visa profil
SV: Nya ideér kring giljera JULSKINKA
« Svar #7 skrivet: 2007-12-13 12:23 »
Rolf gör på samma sätt som ni övriga,men har inte alltid gjort det,men med åren så känns det mer rätt. :)
Matforum är bäst

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4458
    • Visa profil
SV: Nya ideér kring giljera JULSKINKA
« Svar #8 skrivet: 2007-12-13 15:42 »
Hur har du gjort innan? Har du sagt A får du säga B ???

Kari

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2142
    • Visa profil
SV: Nya ideér kring giljera JULSKINKA
« Svar #9 skrivet: 2009-12-23 13:32 »
Några nya tips och råd? Ska ju som alla andra griljera...  ;)

helfgren

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 271
    • Visa profil
SV: Nya ideér kring giljera JULSKINKA
« Svar #10 skrivet: 2010-10-11 15:53 »
Har griljerat min skinka genom att ta bort senapen och ersätta denna med någon god bbq-sås, kan man äta skinka ofta utan att det blir samma smak hela tiden :)  . I övrigt så är det samma ingredienser som brukar vara på en grilljering.

MVH// Henrik
Carpe diem

Kari

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2142
    • Visa profil
SV: Nya ideér kring giljera JULSKINKA
« Svar #11 skrivet: 2010-10-12 11:34 »
Åh, jultråden har vaknat :)
På en pressträff hos Scan fick vi smaka julskinkor, en av dem var griljerad med en citronsmak, det passade mycket bra!
Ska leta reda på receptet och återkommer :)

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6572
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Nya ideér kring giljera JULSKINKA
« Svar #12 skrivet: 2010-10-12 12:52 »
Citron på skinkan? Hmm varför kommer jag tänka på den där hemska Felixreklamen ketchup passar till allt. ;) Nä men visst, säkert kan citronskinka vara gott, låter lite knasigt bara. Hade Scan fler udda griljeringar på sina skinkor?
Den som inte frågar får inga svar.

Kari

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2142
    • Visa profil
SV: Nya ideér kring giljera JULSKINKA
« Svar #13 skrivet: 2010-10-13 01:11 »
Japp, citron :) Annars var det mer traditionella grejer.

--

Citrusgriljering:

1 st Citron
1 st Apelsin
1 krm Svartpeppar, grovmald
1 msk Apelsinblomshonung
1 st Äggula
4 msk Senap
3 msk Ströbröd

Tvätta frukterna, riv skalet och blanda med resten av ingredienserna utom ströbrödet.
Pensla på skinkan, strö över ströbrödet och griljera 10-15 minuter i 225° C.
Svalna skinkan snabbt där efter.


 

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6572
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Nya ideér kring giljera JULSKINKA
« Svar #14 skrivet: 2010-10-13 11:29 »
Aha så där ingår i alla fall normal senap, då låter det tryggare. Men vad är Apelsinblomshonung och var får man tag på sån?
Den som inte frågar får inga svar.

Kari

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2142
    • Visa profil
SV: Nya ideér kring giljera JULSKINKA
« Svar #15 skrivet: 2010-10-13 12:13 »
Här finns apelsinblomshonung: http://www.butikcitronodlingen.com/honung/
Citronhonungen har jag hemma :)


agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4458
    • Visa profil
SV: Nya ideér kring giljera JULSKINKA
« Svar #16 skrivet: 2014-12-24 08:31 »
Äntligen har jag snappat upp knepet hur man får senapsgeggan att sitta fast på skinkan vid griljeringen. Man pudrar skinkan med maizenamjöl! Då sitter geggan som berget ;D

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:

- Annonser -