Tips för den som vill grilla klimatsmart

Startat av Andreas, 2008-04-24 15:26

Föregående ämne - Nästa ämne

Andreas

Naturskyddsföreningen tipsar i pressrelease:
¤ Använd inte tändvätska, gasolgrill och engångsgrill.
¤ Använd FSC och SIS-märkt grillkol.
¤ Grilla KRAV-märkta grönsaker och välj mindre bitar av naturbeteskött.
http://www.pirab.se/MIMA/standard/getPIRWebb.asp?x=A399996A

Kocken och kokboksförfattaren Rune Kalf Hansen tipsar i Aftonbladet:
¤ "Ta bara mer av grönsaker och mindre av kött, och välj ekologiska och närproducerade varor."
¤ "Vilt är bästa klimatvalet, därefter lamm, som avger metan, men som samtidigt gör gott genom bete i naturlandskap. Sämst är nöt, näst sämst gris och kyckling."
¤ "Säg ja till aborre och gös på grillen, nej till tropiska räkor."
http://www.aftonbladet.se/matvin/matmiljo/article2277408.ab

Kommentarer eller fler tips?
Den som inte frågar får inga svar.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal