En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Vilket trä/träspån är ger bäst smak?  (läst 63044 gånger)

Lars Carlen

  • Gäst
SV: Vilket trä/träspån är ger bäst smak?
« Svar #40 skrivet: 2015-06-22 19:15 »
Alarna växer vid stränder och våtmarker och brukar vara fulla med fästingar

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4465
    • Visa profil
SV: Vilket trä/träspån är ger bäst smak?
« Svar #41 skrivet: 2015-06-27 08:11 »
Sitter fästingar så högt upp som i alar?
Något som jag inte gillar är alkottar, det gör URONT att trampa barfota på ett par sådana >:(

spenaten

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 25
    • Visa profil
SV: Vilket trä/träspån är ger bäst smak?
« Svar #42 skrivet: 2015-07-06 11:31 »
Smaksak, själv gillar jag äpple och al. Äpple är ganska förlåtande, risken att få en bitter smak är inte så stor.
Dessutom är äpple lätt att få tag i.

nissenhj

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 2
    • Visa profil
SV: Vilket trä/träspån är ger bäst smak?
« Svar #43 skrivet: 2016-02-21 22:30 »
Väcker forat igen!

Jag har rökt med en Bradley, alltså med deras färdiga puckar.
Det jag kom fram till blev goast smak var när jag blandade hickory med al.
Jag laddade magasinet med varannan puck. Blir dyrt med puckar, därför köpte
jag en färdig rökgenerator för spån http://borniak.pl/wedzarnie/12-generator-dymu-gd-01-5902114270025.html
Finns även svenska återförsäljare, har modifierat den lite med större magasin och justering av temperaturen på värmeslingan, är helnöjd med den!
Men var tusan hittar jag Hickory spån i lite större mängder som 25 eller 100 liters säck?
Kör nu med 50/50 av al och bok men det blir inte det samma.

Johan_

  • Diskare
  • **
  • Antal inlägg: 66
    • Visa profil
SV: Vilket trä/träspån är ger bäst smak?
« Svar #44 skrivet: 2016-04-14 18:23 »
Är det någon som testat trä från rosenbuske? Ska skära ner våra snart och har några lite kraftigare gamla grenar och funderade på om man kunde använda det i smookern? samt hur smaken blir?

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:

- Annonser -