En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Egen lufttorkad skinka?  (läst 15500 gånger)

Andreas_L

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 7
    • Visa profil
Egen lufttorkad skinka?
« skrivet: 2009-08-30 20:25 »
Hej!

Då intresset för det egentillagade är stort funderar jag nu på det här med hemmagjord, lufttorkad skinka. Finns det någon här som provat det och i så fall kan komma med lite konkreta tips?

Mvh Andreas

helfgren

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 271
    • Visa profil
SV: Egen lufttorkad skinka?
« Svar #1 skrivet: 2009-08-30 20:37 »
Finns en egen avdelning för detta som rör torkning och rökning .
Se om du finner något svar där .

http://matforum.nu/index.php?board=51.0

MVH// Henrik
Carpe diem

Per-Erik

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 175
    • Visa profil
SV: Egen lufttorkad skinka?
« Svar #2 skrivet: 2009-09-02 16:23 »
Har inte provat men jag provade att salta och torka ankbröst ( http://matforum.nu/index.php?topic=3006.0 ) , och då ledde vägarna mot en bok:
  "Charcuterie, The Craft of Salting, Smoking, and Curing." av Michael Ruhlman



danielstahl

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 28
    • Visa profil
    • Coppa rules
SV: Egen lufttorkad skinka?
« Svar #3 skrivet: 2009-11-21 00:46 »
Jag har lufttorkat en hel del. Jag bloggar om det på http://copparules.wordpress.com/. Började med ankbröst men har provat bland annat salami, bresaola och Coppa.

spenaten

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 25
    • Visa profil
SV: Egen lufttorkad skinka?
« Svar #4 skrivet: 2015-06-30 18:48 »
Mycket intressant sida daniel, ligger själv på en lite lägre kunskapsnivå så det var kul att hitta din sida.
Själv har jag rimmat samt lättrökt (6 tim) två st hjortbogar, som sedan fick hänga i mitt skafferi i två månader.
Även stoppat samt rökt ungersk korv som fick hänga med bogen, dock tyckte jag inte att resultatet vart lika lyckat som bogarna.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Write pancake in Swedish!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -