En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Laga svensk mat utomlands.  (läst 2320 gånger)

mammakicki

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 1
    • Visa profil
Laga svensk mat utomlands.
« skrivet: 2011-05-02 13:49 »
Jag vill veta allt om hur ni har gjort när ni har lagat svensk mat utomlands. Hur man kryddar sin egen matjessill, kokar bruna bönor, gör egen falukorv. Jag efterlyser även tips på substitut till olika livsmedel. Jag har flyttat till Nya Zeeland och har precis börjat experimentera. Har gjort senapssill, gravlax, skagenröra osv. Saknar falukorven - jättemycket! :'(

Hasse

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 1440
    • Visa profil
SV: Laga svensk mat utomlands.
« Svar #1 skrivet: 2011-05-03 18:21 »
Hej Kicki och välkommen till Matforum!

Är det recept du saknar? Jag har visserligen aldrig varit bosatt utomlands, men inbillar mig att det snarare borde vara råvarorna som kan vara mariga att få tag på.

På salsus.se finns många korvrecept, bland annat falukorv:
http://www.salsus.se/?page_id=988

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Write pancake in Swedish!:

- Annonser -