Citat från: Mat-Janne skrivet 2017-12-14 16:45
Enklare är nog relativt. Först ska fisken styckfrysas för att de inte ska fastna i varandra. Sedan ska de tas ur frysen och varje fisk ska doppas i vatten. Sedan ska de förpackas och in i frysen igen.
Om man redan har en vacuummaskin så kan man vacuumförpacka fisken i ett svep. Påsen kostar såklart. Knappt 2:- för en stor påse. Hur många strömmingar en sådan rymmer tar jag reda på i vår.
Citat från: Andreas skrivet 2017-12-13 14:39
Ganska meckigt att glasera, och tar längre tid att tina och det blir massa vatten. Och om maten skall transporteras blir det mer vikt. Så klart opraktiskt.
Men om det nu blir lika bra eller bättre resultat att vacka fisken, varför gör de inte så med all fisk som säljs i affären?
Citat från: Andreas skrivet 2017-12-13 14:39
Men om det nu blir lika bra eller bättre resultat att vacka fisken, varför gör de inte så med all fisk som säljs i affären?
Citat från: Mat-Janne skrivet 2017-12-10 17:35
Om man ska frysa in strömming sägs det att man ska lägga in dem i vatten och frysa in.
Nu har jag en vacuummaskin. Är det bättre att förpacka nyfångad strömming på det viset?