Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Harry Clark Bergman
 - 2013-07-02 18:59
Dessa bilder har jag publicerat på Facebook.
Skrivet av agnetasch
 - 2008-07-24 13:40
Saltlake till fläskläggen: 1 dl salt per liter vatten. Tid 2-3 dagar beroende på storlek.
Skrivet av Harry Bergman
 - 2008-07-21 10:51
Hej Agneta

Skall röka fläsklägg , lät du dem ligga i saltlake , hur länge hur kraftig lake.

Rökte själv lax på Lördagen  1 tim 10 min 90 graders värme med alspån i tunnan +
6 sockerbitar.

Flingsalt rosepeppar svartpeppar obs ej för mycket.

Harry Bergman
Skrivet av roffekock
 - 2008-05-10 21:45
elka dina rökta läggar ser smarriga ut.

/rolf
Skrivet av Kari
 - 2008-05-08 16:07
Då var det dax igen! Två fläsklägg åker strax in i röken! Ska försöka greja en bild denna gång!  ;D

--

Senare:

Här är före och efter bilder, 6 timmar i 80-100grader, dessa vägde 1kg/st och var färdig rimmade. Nu ska dessa få ligga till sig en vecka, minst.
Skrivet av Kari
 - 2008-01-10 11:11
Rimmat var det, lite som experiment hade jag köpt rå rullsylta nu efter jul till skampris.. Bort med nätet, rulla upp och sköljde bort all kryddpeppar, torka med papper och in i rökskåpet.

Tjocka revben funkar nog att röka men tänk på att det blir mycket rökt "svart yta" som inte alltid är så gott eller hälsosamt. Annars koka, marinera, sen grilla, kanon resultat varje gång!

Själv har jag "rimmat" med jodfritt grovsalt över natten eller lite mer, sköljt noga och rökt på.  ;) Både kött och fisk. Vad betyder ordet rimma? Dax för en ny tråd!  ;D
Skrivet av agnetasch
 - 2008-01-10 10:28
Det ser visst gott ut, skicka genast hit en bit :D Var fläsket rimmat från butik när du rökte det?
Förr fanns det rimmade revben i Göteborgs saluhall, undrar om man kan röka sådana? Eller grilla kanske?
Skrivet av Urban
 - 2008-01-09 19:32
Jag tycker att det rökta sidfläsket är som allra godast när det fortfarande är nyrökt och varmt.. Gärna en kall öl eller 2 åsså  :P.
Skrivet av Kari
 - 2008-01-08 23:17
Så var fläsket klart fem timmar senare, dum och nyfiken som man är försöker man ändå provsmaka, bara lite, mums!

Dock inget som går att fotografera, svart och ful idag (trasig nu, bara lite).  ;)  Ska se om jag kan komplettera med en bild när fläsket varit i kylen över natten!

--

Dagen efter kvällen före. Nu gick det att skiva någorlunda, men att få sidfläsk att se gott ut på bild..  ;)
Skrivet av agnetasch
 - 2008-01-08 20:22
Vilken uppfinningsrikedom roffekock! Jag får försöka slita åt mig en lägg ur klorna på mannen nångång o prova din anrättning, låter gott.
elka: Jag har intervjuat mannen, han uppger att han använt medelstora läggar delade i två delar. Han försökte hålla sig runt 70-90° (inte över 100° i alla fall) Han tror han höll på 6-7 timmar o använde alvedträn o köpta alspån.
Andreas: just som elka säger, på smörgås eller bara gnaga.
Skrivet av roffekock
 - 2008-01-08 19:02
Jag brukar koka läggarna riktigt möra,svåla,riva köttet i en form där dom utsättes för pressning under natten. Nästa dag skäres dessa i 2 cm tjocka skivor,skivorna bestrykes med en god senap och vändes i ströbröd 2ggr varefter dom stekes försiktigt i smör,serveras med ett gott mos och saltgurka och min sukål om ni minns den :D

Källarsvalt öl ingår.

/rolf
Skrivet av Kari
 - 2008-01-08 17:54
Brutalt gott att karva tunt på smörgås eller som tilltugg till bastu och öl. Lammfiol lika gott å!

Helst ska man låta det rökta ligga en vecka innan man börjar men det är ofta slut då tyvärr.. Lösning: Man gör två eller fler på samma gång!

Men nu var det inte jag som skulle svara... *ler*
Skrivet av Andreas
 - 2008-01-08 17:36
Hur äter man rökt fläsklägg? Karvade och gnagde du och maken enbart på det rökta fläsklägget eller var det en del av en större måltid eller drack ni kanske något passande till?
Skrivet av Kari
 - 2008-01-08 16:11
Ska det!

Hur stora lägg, hur varmt, hur länge, vad för ved & spån kör Din man med? *nyfiken*
Skrivet av agnetasch
 - 2008-01-08 16:06
Det blir säkert jättegott :D Rapportera!

Annonser

Powered by EzPortal