Citat från: elka skrivet 2007-08-30 10:24
Färsk pasta. Varför bära hem vatten och betala mer än det dubbla priset? Är det godare?
Till pastan: 250g färsk, utan rejält med tillbehör hade det varit i minsta laget för två vuxna.
Jag tänker så här, utan vetenskapliga belägg: ca 250g torr pasta blir lagom till tre kanske fyra pers, hur mycket skulle den färska pastan väga torr? 100g eller lite mer? Mycket vatten blir det..? Blir inte det mer/tyngre transporter? Nåväl, nu släpper jag det.
Fast inte riktigt ändå, på förpackningen står det "den korta koktiden ger låg energiförbrukning". Det är ju bra. Eller?
Man måste ju ändå koka upp "rikligt" med vatten. Det är väl just då, utan vetenskapliga belägg igen, 80-90% av elen går till att just koka upp vattnet för sen när väl pastan ligger i kastrullen och kokar stänger man ju mer eller mindre av plattan..? Den här pastan skall ju "bara" kokas 2-3min enligt instruktionerna.
Men hur blev den färska pastan då? God. Jätte god. Snyggt på tallriken. Trevlig färg. Dofta gott.