Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Kvasthilda

1
För att utöka min vegetariska repertoar har jag utmanat mig själv till en vegetarisk vecka. Det går väl så där eftersom jag jobbade sent både måndag och tisdag och inte orkade tänka klart (då får det gå på autopilot). Men idag var jag hemma och hittade på dom här rotfruktsplättarna till lunch:

Ca 8 dl finriven potatis, morot, rotselleri
2 ägg
Salt, örtsalt, vitlökspulver, pepparmix, chiliflakes
Olja att steka i

Rör ihop. Anpassa kryddningen efter din egen smak. Stek tunna plättar. Ät med lingonsylt och kanske keso?

Ikväll blir det bönbiffar. Jag återkommer med recept om dom blir lyckade. :-)
2
Ikväll blir det bacon- och ostbiffar, pasta och sommargrönsaker.
3
Då fortsätter vi äta morotskaka för att det är gott då och inte för att det är nyttigt. :)

Och jag fortsätter tugga min råa morot till lunchlådan.
4
Så morotskaka är inget alternativ då? ;)
5
Tigerkladdkaka!

Receptet finns här http://kladdkakan.se/kladdkakor.asp?recept=2028

Tyvärr står det inte hur stor form man ska ha men jag kan berätta att tar man en rund springform med diameter 28cm så räcker INTE 15 minuter i ugnen.............. :o det blev 35 minuter till slut och då var den nästan ogräddad i mitten. Den andra kakan bakade jag i en liten långpanna och då skulle jag nog säga att 25 minuter räcker.


6
En fundering på maskrosblad: Man brukar ju täcka över dom för att dom ska bli mindre beska men då blir dom blekare också. Blir det mindre alfakaroten i dom då?
7
Då ligger jag bra till, morötter är den grönsak jag äter mest (ja ja, det är en rotfrukt, jag vet). Lätt att rycka med sig ur kylen på morgonen när man ska ha nåt till matdosan.

Maskrosblad och Kumquat blir det mer sällan om man säger så...... ;)
8
Äggröra, nåt grovt bröd och en kopp kaffe med mjölk är min frukost just nu. På helgen kan det bli stekt ägg och bacon istället och bröd med skinka eller ost eller varför inte varmrökt fläskkarré? Och kaffe så klart. :)
9
Urk! Nu blev jag inte alls sugen på att handla.  :-X

Jag som får rysningar när folk använder disktrasan till det ena och andra och sen inte slänger den i tvätten utan torkar bordet med den. Bläää!
10
Jag lade tjocka skivor skinka (typ flintastek) i marinad i söndags kväll. Tyvärr blev det ingen grillning igår, ingen ikväll heller och imorgon kommer vi inte att hinna med nån grillning heller. Hur länge håller köttet i kylen? :-[

Marinaden består av fil (hade ingen yoghurt), peppar, sambal oelek, lime och kanske nån mer krydda som har glömt. Inget salt.
11
Citat från: Lucy skrivet 2009-04-14 16:51
:D Nu får väl alla jämställdhetsmänniskor ta och ge sig


Nä. Varför ska vi ge oss? Och vad är en "jämställdhetsmänniska"? Jämställdheten angår oss alla. Och den finns inte, inte än. Tyvärr.
12
Det värmer mitt modershjärta att vi alla är så överens i denna fråga. Även om det ibland är roligt när alla är oense.... ;-)
13
Personligen är jag inte så förtjust i läskeblask till maten pga både kolsyran och den söta smaken men även om jag dricker läsk (eller lättöl som fallet var sist) eller vatten till så blir jag supertörstig några timmar efter en pizza.

Men det kanske är som flera föreslår, en betingad reflex. Man äter ute (eller hämtmat) och då "ska" det vara nåt gott till efterrätt sen.  :P
14
Vi har ett mackjärn som vi använder när vi gör varma mackor ute. Men dom blir ju inte GRILLADE förstås.

Men det är rackarns praktiskt, man gör dubbla mackor med till exempel ost och skinka i och smörar utsidan, sen gräddar man dom över elden. Går även utmärkt att steka hamburgare i eller grillkorv i mackjärnet om man inte har tid att vänta på grillglöd.

På frågan om vilket bröd vi använder är svaret: ICA-s limpa.
15
Det blev stuvade makaroner och stekt chorizo.
16
Jag tyckte min första var intressantare fast den höll inte riktigt....  :D
17
Citat från: Ia skrivet 2009-08-26 21:24
Jag tror alla har ngt rätt i vad dom tror när man läser ovanstående kommentarer! Jag tror det det finns hundra olika orsaker, det beror på kosten (snabba kolhydrater etc), stimulans (när jag är uttråkad vill jag ha ngt sött), självdisciplin, tror även det beror på vilken mat man är uppväxt med, när jag förbjuder sött skriker kroppen efter det etc etc. Om jag sysselsätter mig och är lycklig vill jag bara ha en normal dos socker.Men däremot när livet känns lite trist och inget kul händer kan jag äta hut mkt sött som helst! Men vi alla är ju verkligen olika - o tur är väl det :)!!!!


Jag läste Ia-s inlägg en gång till och tänkte "man blir väl inte uttråkad av att äta pizza?" och då dök en tredje teori upp:

3: Man blir ganska däst av den maten vi pratar om. Alltså vill man ha socker för att piggna till. Häpp!
18
Håller med dig, Andreas. Jag vill också ha nåt sött efter pizza och hamburgare.
Senast idag åt vi pizza på eftermiddagen och sen när vi kom hem 1,5 timme senare så ville jag ha godis. Fanns några bitar choklad hemma ;)

Jag har två teorier:

1: Man behöver alla smaker i en måltid för att bli nöjd: salt, surt, beskt, sött. Det här är inget jag har hittat på själv utan det har jag läst nånstans. Och så har vi ju umami, den femte smaken. Själv hävdar jag att fett också är en "smak". Pizza och hamburgare (och annan färdigmat) är ofta väldigt salt och fett. Syra finns i hamburgerdressingen och i tomatsåsen. (Beskt vete katten var det finns). Min teori går ut på att man inte blir riktigt nöjd för man saknar den söta smaken. Alltså blir man sötsugen.
Teorin motsägs dock av att ketchup är sött.......... :-\

2: Min andra teori är enklare men har samma orsak: Hamburgare och pizza är ofta väldigt salt. Man är alltså inte sötsugen egentligen utan TÖRSTIG.

Själv har jag hävt i mig två koppar rött te med mjölk på raken och ska nog ta ett stort glas vatten också innan jag lägger mig.  ;D
19
Citat från: crlhrv skrivet 2010-04-07 06:28
är det enchilladas som man steker i panna?


Enchiladas är rullader av tortillabröd fyllda med nåt mumsigt och sedan gratinerade med ost på.

Jag brukar göra enchiladas av tacorester. Jag steker alltid mycket tacofärs när jag ändå håller på och har ofta i frysen. Den blandar jag med tacosås (om sådan finnes), majs, hackad paprika och riven ost. Sedan lägger jag en klick fyllning på ett tortillabröd, rullar ihop och viker in ändarna (hoppas du förstår vad jag menar). Lägg dom sedan i en ugnsfast form. Finns det fyllning kvar när alla är fyllda så klickar jag det ovanpå rullarna, sedan ost på och gratinera i ugnen. Fyllningen får gärna vara varm innan man gratinerar.
20
Jag håller med. Våra får lämna mat om dom säger att dom är mätta. Det är ju faktiskt bra att barnen inte går hungriga från bordet!

Jag kan ta min svärmor som exempel. Hon sitter och tvingar i sig det sista på tallriken ibland. " Huvva, vad jag är mätt" kan hon säga medans hon sitter där och pinar i sig maten. "Men sluta äta om du är mätt" brukar min sambo säga. "Nä men det ska nog gå bra det här!!" svarar hon då.

Jag gissar att hon fick äta upp allt på tallriken när hon var liten......

Annonser

Powered by EzPortal