Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Logan
 - 2017-07-14 23:00
klagade både på butiken där jag köpte och även tillverkaren då dom ger ut vilseledande reklam
så butiken strunta i mig (via mail)  men tillverkaren sa att dom kunde skicka med 2 nya galler.

Men var så trött på hur det glappa.
så åkte in till en butik och returnera det och åkte till en lokal butik ute vid mig och köpte en weber mountain smoker.
dyrare men bättre. Där glappar inte delarna i alla fall
Skrivet av agnetasch
 - 2017-07-13 07:44
Reklamera >:(
Skrivet av Logan
 - 2017-07-12 20:33
Har någon rökskåpet från jula ? kol driven
köpte den modellen från firman granngården men blev grymt besviken på hur mycket fel det var
som ex står att det ska vara 3 galler med fick 1 och några fisk hängare istället
och vattenskålen var någon fyrkantig klump som inte ens passa i skåpet.
Skrivet av Skogis
 - 2017-07-10 08:33
Visst kan man hitta fisklukt när man öppnar röken efter en lax eller två. Men rökdoften tar glatt över så fort jag startar rökgeneratorn och skulle man då försöka lukta i skåpet lär man få en rejäl hostattack.

Har dock en fråga själv.
Ska man tvätta röken invändigt? Botten har jag tvättat några gånger för den gror igen rätt så fort men behöver man tvätta rent sidor och tak? Dom har gått från ljusbruna till snart tvärsvarta nu.
Skrivet av agnetasch
 - 2017-07-10 07:37
Citat från: Logan skrivet 2017-07-10 01:00Vissa har varnat mig att inte mixa kött och fisk i samma rökskåp då doft och smak sätter sig i metallen.
Men så illa kan det väl inte vara.
Har jag aldrig märkt efter alla år vi mixat. Möjligtvis att fisken får ligga under köttet eftersom den släpper mer proteinslabb.
Hur tänker "vissa"? Ska du ha olika rökar till olika produkter? En till kött, en till fisk, en till ost, en till.......Många rökar blir det ;D
Skrivet av Logan
 - 2017-07-10 01:00
Jag bor lite lantligt så grannarna bör inte vara något problem. En liten bit mellan husen
jag var faktiskt lite dum och skaffa mig en rökskåp då dom hade 20% på det

snarlik med den jag visa på bilden fast i rostfritt
Så jag har försökt och googla runt och hitta det rätta som denna som har värmesköld med vatten möjligheter
och ventil på toppen stället för sidan och 2 luftintag i botten så det känns som man kan kontrollera det rätt bra.
Med en stor behållare i botten för mycket kol

Så min plan är att börja enkelt
röka fisk/räk och sedan gå in på kött

Vissa har varnat mig att inte mixa kött och fisk i samma rökskåp då doft och smak sätter sig i metallen.
Men så illa kan det väl inte vara.

Menar olika omgångar nu med.
Skrivet av Skogis
 - 2017-07-08 11:14
Håller med agnetasch.
Att röka i en Aburök tar inte så lång tid och ev grannar hinner inte reagera, men ska man röka kött eller kallröka håller man på betydligt längre och den goda rökdoften uppskattas kanske inte av alla.

Att kunna kallröka är nog det som jag har störst nytta av.
Den här finns att köpa lite varstans och ger dig möjlighet till att kallröka i en vanlig klotgrill eller i vilken tunna som helst.
http://www.nimaab.se/se/art/kallrokningspaket.php
Tror att den fungerar som rökgenerator vid varmrökning också, man ska kanske inte ha den precis över värmekällan bara.

Rökt ost är enkelt med kräver en vakuummaskin, utgå från Gouda eller Edamer. Skär osten i skivor som är 2cm tjocka och kallrök i 3-4 timmar. Paketera ostarna och lagra i 3-4 veckor så smaken sätter sig. Nyrökta smakar dom bara beskt.

Kallrökt Brie ska ätas omgående och vinner inte på lagring alls. Kallrök en hel Brietårta av valfri storlek och bjud på ostbrickan.

Kallrökt lax är också enkelt, köp färsk lax och lägg på salt i ett dygn. Tvätta av saltet och låt fisken torka innan man kallröker den i 3-4 timmar. Förvara laxen i en plastpåse 1-2 dagar innan du börjar äta på den så blir röksmaken mildare och sältan sätter sig. De första skivorna brukar vara rätt salta men när man kommit in en bit i fisken blir den mycket god.

Börja med vad du har och fundera på hur stor rök du kanske behöver, för min del växte jag ur Bradleyn (76 liter) rätt så omgående och byggde en stor en rackare på 490 liter och är helnöjd.
Skrivet av agnetasch
 - 2017-07-08 08:10
Helt rätt att tänka efter före. Man bör ställa sig några frågor vad man vill ha ut av röken:
-Kan man variera värmen? Allt kan inte rökas i samma temperatur. I en enkel röktunna smakar allt "skogsbrand" efter att ha behandlats i vrålhetta.
-Vill man kunna kall- eller ljummenröka (som vi gör mest) måste elden vara en bit bort från röken. Finns kallrökningsenhet till tunnan?
-Måste tunnan passas stup i kvarten? Är den så liten så man hela tiden måste mata på med flis eller ved? Då orkar man till slut bara röka små saker som går fort (typ guppies)
-Luktar röken mycket? Tänk på grannarna.
Det finns olika vägar att gå; antingen blir du en rökentusiast o bygger din egen rök med hjälp av tips från andra entusiaster på nätet eller så blir du (som vi) lite bekväma o köper en Bradley ;)
Skrivet av Logan
 - 2017-07-07 18:19
Hej alla. Är som titel säger en nybörjare som vill stega upp från att röka mat på en abu rök
har redan gått i tankarna och skaffa mig en billig röktunna/skåp har sett några runt tusenlappen

Men tänkte börja och göra det på klotgrillen innan jag lägger tid pengar och ångrar allt.
så är ute efter tips råd och gärna saker man kan röka som inte är för kompilerat för en nybörjare

Sedan är det korkat att köpa sådan jätte billig rök eller ska man lägga lite mer pengar på något bättre.
http://img.tradera.net/images/001/245978001_9b72a59d-cc89-4e52-ae7b-2a041a070b44.jpg

Annonser

Powered by EzPortal