Någon som testat att göra egen hot sauce?
Du menar starkt kryddad bbq-sås?
Jag har gjort egen "Tabasco" på Trinidad moruga scorpion, den är hot kan man säga! :)
Ja du vet små flaskor du kan köpa på affären med rött/orange innehåll typ tabasco.
Hur ser ditt recept ut?
Traditionell Tabasco är ju fermenterad, hemgjorda varianter brukar innehålla vinäger i stället. I vilket fall som helst är det viktigt att ha koll på pH-värdet om man skall spara den en längre tid.
http://thehotsauceaddiction.com/homemade-hot-sauce/
Jag kokar chilifrukter i en lag på salt och vinäger, sen mixar jag alltihop och låter det stå i rumstemperatur i ca 4 veckor. Sen silar jag av det, klart. :)
Kanske på sin plats att jag lämnar ett recept då jag startat tråden:-)
2 paprikor
2 chili
2 vitlök
1 msk paprikapulver
1 msk koriander
1/2 dl äpplevinäger
baka grönsakerna i grillen/ugn tills dom är mjuka, mixa till en gröt. Sila därefter. Såsen passar förträffligt till kycklingvingar.
gröten som blir över blir en tung deltagare i en köttfärssås.