En matbild

Guider

Matbloggat

Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 3 ... 10
1
Övrigt om mat / SV: Flytande kväve
« Senaste inlägg av kurt skrivet 2017-07-17 18:38 »
Varför skulle Etanol innehålla Metanol?

Har man inte kontroll på sin jäsprocess, så kan svampar eller bakterier som producerar en blandning av etanol och metanol växa där, det är en av de vanligaste orsakerna till metanol förekommer i etanol. Det är något man bör tänka på när man köper t ex ett naturvin och på köpet kanske blir blind

DOI 10.1186/s40064-016-3303-1
2
Allt om grillning & BBQ / SV: Nybörjare som vill börja röka mat
« Senaste inlägg av Logan skrivet 2017-07-14 23:00 »
klagade både på butiken där jag köpte och även tillverkaren då dom ger ut vilseledande reklam
så butiken strunta i mig (via mail)  men tillverkaren sa att dom kunde skicka med 2 nya galler.

Men var så trött på hur det glappa.
så åkte in till en butik och returnera det och åkte till en lokal butik ute vid mig och köpte en weber mountain smoker.
dyrare men bättre. Där glappar inte delarna i alla fall
3
Råvaror, halvfabrikat / SV: Vad är kållapphjärta för något?
« Senaste inlägg av Skogis skrivet 2017-07-14 20:31 »
Det var inte en engångsföreteelse att butiken saluförde Kållapphjärta :)
Förbarmade mig över en bit på 750gr den här gången. Hittade en bit som var jämntjock så resultatet ska bli jämnare den här gången.
Mycket gott grillkött!
4
Övrigt om mat / SV: Flytande kväve
« Senaste inlägg av webguide skrivet 2017-07-13 10:17 »
Förutom kemikalier från tillverkningsprocessen så kan kan själva tanken också innehålla bakterie- och svampsporer (de konserveras pga nedfrysningen) , är den inte av livsmedelskvalitet så lär ju inte termosen rengöras som livsmedelsbehållare bör göras.

DOI: 10.1590/S1516-35982014000500004 

Etanol är också bara etanol, ändå vill man ju inte dricka etanol som innehåller metanol!

Varför skulle Etanol innehålla Metanol?
5
Allt om grillning & BBQ / SV: Nybörjare som vill börja röka mat
« Senaste inlägg av agnetasch skrivet 2017-07-13 07:44 »
Reklamera >:(
6
Allt om grillning & BBQ / SV: Nybörjare som vill börja röka mat
« Senaste inlägg av Logan skrivet 2017-07-12 20:33 »
Har någon rökskåpet från jula ? kol driven
köpte den modellen från firman granngården men blev grymt besviken på hur mycket fel det var
som ex står att det ska vara 3 galler med fick 1 och några fisk hängare istället
och vattenskålen var någon fyrkantig klump som inte ens passa i skåpet.
7
Övrigt om mat / SV: Flytande kväve
« Senaste inlägg av kurt skrivet 2017-07-11 11:59 »
Förutom kemikalier från tillverkningsprocessen så kan kan själva tanken också innehålla bakterie- och svampsporer (de konserveras pga nedfrysningen) , är den inte av livsmedelskvalitet så lär ju inte termosen rengöras som livsmedelsbehållare bör göras.

DOI: 10.1590/S1516-35982014000500004 

Etanol är också bara etanol, ändå vill man ju inte dricka etanol som innehåller metanol!
8
Övrigt om mat / SV: Flytande kväve
« Senaste inlägg av webguide skrivet 2017-07-11 11:14 »
I Engelsktalande länder talar man dessutom om flytande kväve av livsmedelskvalitet (food grade), det är ju destillerad luft. Jag vet inte om den annars kan innehålla eller förvarats i något olämpligt kärl ?

Det är nog mest ett modeord, Kväve är ju helt inert så kväve är kväve ehlet enkelt.
9
Allt om grillning & BBQ / SV: Nybörjare som vill börja röka mat
« Senaste inlägg av Skogis skrivet 2017-07-10 08:33 »
Visst kan man hitta fisklukt när man öppnar röken efter en lax eller två. Men rökdoften tar glatt över så fort jag startar rökgeneratorn och skulle man då försöka lukta i skåpet lär man få en rejäl hostattack.

Har dock en fråga själv.
Ska man tvätta röken invändigt? Botten har jag tvättat några gånger för den gror igen rätt så fort men behöver man tvätta rent sidor och tak? Dom har gått från ljusbruna till snart tvärsvarta nu.
10
Allt om grillning & BBQ / SV: Nybörjare som vill börja röka mat
« Senaste inlägg av agnetasch skrivet 2017-07-10 07:37 »
Vissa har varnat mig att inte mixa kött och fisk i samma rökskåp då doft och smak sätter sig i metallen.
Men så illa kan det väl inte vara.
Har jag aldrig märkt efter alla år vi mixat. Möjligtvis att fisken får ligga under köttet eftersom den släpper mer proteinslabb.
Hur tänker "vissa"? Ska du ha olika rökar till olika produkter? En till kött, en till fisk, en till ost, en till.......Många rökar blir det ;D
Sidor: [1] 2 3 ... 10
- Annonser -