En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Vegetariskt på grillen?  (läst 26804 gånger)

chipskungen

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 22
    • Visa profil
SV: Vegetariskt på grillen?
« Svar #20 skrivet: 2008-04-24 02:18 »
Testa grilla söta majskolvar. krydda sedan med lime och salt istället för det tradtionella smör och salt.

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6532
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Vegetariskt på grillen?
« Svar #21 skrivet: 2008-04-24 09:54 »
Tack för lime-tipset det ska jag prova! Jag blir dock lite osäker när du skriver "söta majskolvar", finns det majskolvar som inte är söta?  ???
Den som inte frågar får inga svar.

johannao

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 144
    • Visa profil
    • Johannas gröna fingrar
SV: Vegetariskt på grillen?
« Svar #22 skrivet: 2008-04-26 10:51 »
veg. lax - jag har aldrig ätit men däremot veg. räkor. Jag tror att även laxen är sojabaserad. Jag har köpt detta på en butik som ligger på herculesgatan i stockholm och förut hette "nordic and chinese" men nu bytt namn till något annat, minns inte vad.

citronmarinad: bara skivade bitar i citronsaft, salt, peppar och ibland olivolja.

rödbetor; förkokta på spett eller i grillfolie

chipskungen

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 22
    • Visa profil
SV: Vegetariskt på grillen?
« Svar #23 skrivet: 2008-05-02 09:21 »
japp det finns det.  dom svenskodlade färska jag köpte i lokala ICA-butiken förra året smakade inte alls särskilt sött- snarare ganska beska. kan ha att göra med hur gamla dom är bla. Majskolvar är som sötast direkt efter skörd ( därför antar jag att infrysta kan vara godare om dom fryser in dom direkt efter skörd jmf med att frakta färska till butiken) Tipset med salt och lime kommer av att jag spenderat mycket tid i centralamerika. här nere har dom inte så mycket smör men salt och lime är ungefär bordskrydda och fungerar till allt ifrån tortillas och mango till öl.

Rookie-T

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 235
    • Visa profil
SV: Vegetariskt på grillen?
« Svar #24 skrivet: 2009-07-10 02:59 »
quarn är ju ruggigt sunkigt om ni frågar mig. Har precis kommit i kontakt med Tsay (stavning) som jag tycker är bra mycket sjysstare. Kanske inget för hardcore-veganen då den har en lite mer köttlik textur. Jag skulle ju kunna tänka mig lite blanchade grönsaker som fått sig en åktur i lite marinad. Lite fin annanas och sedan lite tsay. spetta! grilla! Glazea!

Jag hade iaf inte klagat över en sådan mysig måltid om jag skulle förkasta köttets lustar.
53 55 47 20 4d 49 4e 20 52 c3 96 56 21

Rookie-T

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 235
    • Visa profil
SV: Vegetariskt på grillen?
« Svar #25 skrivet: 2009-07-10 03:01 »
Mmmm.. Låter väldigt gott!.
Jag brukar bryta av foten av champinjonerna som jag sedan gör småhack av.
Sen rör jag ner champinjonhacket ihop med viltöksmör och färsk persilja och fyller hålet i hatten med detta.
Sen så grillar jag under lock tills dom är färdiga.

läst somewhere att detta kallas för "fattigmans sniglar"

Kanske bara är nån bloggares hem-i-hop knep då iaf jag anser att sniglar är både lättare och billigare att få tag på.
53 55 47 20 4d 49 4e 20 52 c3 96 56 21

annamaria

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2076
    • Visa profil
SV: Vegetariskt på grillen?
« Svar #26 skrivet: 2009-07-10 21:03 »
Är det lättare att få tag på sniglar än champinjoner?  ??? Inte i de mörka småländska skogarna kan jag meddela.

Rookie-T

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 235
    • Visa profil
SV: Vegetariskt på grillen?
« Svar #27 skrivet: 2009-07-11 03:37 »
skojjar du med mig på riktigt nu eller?! Sniglar? Det som finns överallt? det duggar lite lätt här i mellansverige så måste du sicksacka mellan skiten när du går till jobbet! Den där tomten går inte på mig du.... Jag har nog aldirg sett en "vild" champignon nånsin iaf....
53 55 47 20 4d 49 4e 20 52 c3 96 56 21

annamaria

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2076
    • Visa profil
SV: Vegetariskt på grillen?
« Svar #28 skrivet: 2009-07-12 16:39 »
Vad sägs om ICA?  ;)

Ted

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 11
  • Det finns inga dumma frågor bara korkade svar!
    • Visa profil
SV: Vegetariskt på grillen?
« Svar #29 skrivet: 2009-07-13 10:19 »
Helgrillad Blomkål är super gott på grillen!!

http://www.grillkoll.se/index.php/recept/vegetariskt/130-helblomkal

Minna

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 1
    • Visa profil
    • Minnas Mat
SV: Vegetariskt på grillen?
« Svar #30 skrivet: 2009-08-18 11:33 »
Quornfilé är gott att grilla, förutsatt att man marinerat den ordentligt innan. Den tenderar att vara rätt smaklös annars. Jag marinerade vid ett tillfälle i bl.a. rödvin, soja, tomatpuré, chili, vitlök...och en massa annat :). Det blev väldigt gott! Annars är portabellosvamp med färskostfyllning en hit! Vidare är det alltid gott att grilla baguette med vitlöksolja, aubergine, halloumi, lök som man snittat och fyllt med smör, paprika, squash, ananas, nektarin osv...

Ett måste är också att servera goda röror/såser till. Tzatziki, guacamole, vitlöksdip m.fl.

Fröken Dill

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 163
    • Visa profil
    • Fröken Dills kök
SV: Vegetariskt på grillen?
« Svar #31 skrivet: 2009-09-01 13:23 »
Aubergin får härlig röksmak på grillen! Servera med chèvre-ost!
Tycker fröken Dill

linnwegemo

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 18
    • Visa profil
    • Att koka soppa på en låda
SV: Vegetariskt på grillen?
« Svar #32 skrivet: 2009-09-01 22:29 »
Den här sommaren har jag grillat många fyllda tomater och zucchinirullar:

http://wegemo.wordpress.com/2009/08/03/grillat/

En annan favorit är tunnbrödspizzor. Tunnbröd, skivad mozzarella, skivad tomat, pesto och lite riven ost. Blir gott och flottigt om det får ligga på grillen en stund... :)

Fröken Dill

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 163
    • Visa profil
    • Fröken Dills kök
SV: Vegetariskt på grillen?
« Svar #33 skrivet: 2010-06-09 10:35 »
Om vegetarianen äter ost så är ju halloumi gudagott. Med sin gnissliga "köttighet" och sälta bör den kunna ersätta kött. Många gillar också den nya grilloumin. Själv har jag inte hunnit testa.
En fruktig salsa, kanske med mango, lime och chili passar väldigt bra till halloumi.
Hälsar fröken Dill

Ted

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 11
  • Det finns inga dumma frågor bara korkade svar!
    • Visa profil
SV: Vegetariskt på grillen?
« Svar #34 skrivet: 2010-07-09 08:30 »
Min flickvän är vegetarian, vilket ger mig utmaningar varenda gång jag grilla men några favoriter är:

1. Vegefärs (inte qourn färs den är för smulig) blandat med cevapaci kryddblandning. Rulla dem till avlånga biffar. Grilla (tips änvänd teflongallerkorg (Clas olson) så glider de inte igenom gallret). T o m jag gillar dessa. Servera med Creme fraiche. Är gott att även ha i Pita med lite sallad.
2. Marinera Hälsanskök Fileer och grilla dem. Jag brukar använda Caj P orginal, smaksak. Grilla!
3. Qournfileer pensla dem med Buffalo Wing Sauce eller Tiger sauce. Grilla!
4. Vegefärs igen (den är tacksam att blanda kryddor i) blanda i Sambal Oek, hackade svarta oliver, hackad persilja och lite Worhester sås. Biffa. Grilla.
5. Skivor med Haulomi ost med olivolja och svartpeppar (grovmalen). Grilla. Fördel att använda teflonkorg.

Lycka till!

handola

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 8
    • Visa profil
SV: Vegetariskt på grillen?
« Svar #35 skrivet: 2014-03-25 13:32 »
Är vegetarian själv och brukar grilla allt möjligt. Favoriterna är sparris och halloumi. Men de flesta grönsaker går ju att grilla, gör då det i folie. Majskolvar är också väldigt gott, dock lite knepigt att äta.

Björnmat

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 8
    • Visa profil
SV: Vegetariskt på grillen?
« Svar #36 skrivet: 2016-04-22 13:40 »
Majs är en produkt som har en egensmak som man bör bevara och inte trolla för mycket med max smör,salt ev någon färsk krydda testa gärna med anjovissmör. Tyvärr så är det en relativt kort svensk säsong men jag tycker nog att det är den som är godast färsk. Om nu inte detta finns så tycker jag att fryst är det som är bästa alternativet sk cobett. ;)

/rolf

Jag håller faktiskt inte med dig, älskar att göra en smokey-bbq glaze som jag penslar på majsen innan jag lägger på den på grillen. Majssmaken finns fortfarande kvar, men får en liten extra kick av rökigheten. 

Sissilia

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 3
    • Visa profil
SV: Vegetariskt på grillen?
« Svar #37 skrivet: 2016-05-06 12:26 »
Fyllda champinjoner, funkar bra om man trär igenom dubbla spett så att de inte snurrar. Gott till många tillbehör vilket kan vara lite trixigt med vegetariska alternativ. Man kan fylla dem men vad man vill men min favvo är ädelost.

Quornburgare, och jag har även gjort sojavarianten på detta sätt. Vegetariska färsburgare är svåra att grilla men detta brukar funka! De går superbra att göra stor sats av och frysa.
Jag rör ihop färsen med vetemjöl, ägg ev fiiinriven lök och kryddor sen formar jag burgare och kör dem en och en i micron ca 1 minut så att ägget och mjölet binder ihop. Innan jag grillar dem penslar jag dem med olja så att de inte ska fastna.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Write pancake in Swedish!:

- Annonser -