En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Kallrökningsenhet  (läst 15932 gånger)

Smok

  • Gäst
SV: Kallrökningsenhet
« Svar #20 skrivet: 2014-09-27 06:19 »
Hej jag har köpt en smokai den funkar bra.Så jag ska kallröka. Byggt eget rök skåp av råspont.Behöver ett bra recept på saltning av  kött ( sidfläsk )

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4440
    • Visa profil
SV: Kallrökningsenhet
« Svar #21 skrivet: 2014-09-28 08:39 »
Svår fråga. Ska du spruta köttet eller lägga det i saltlake? Vill du ha nitrit i saltet? Är det "eget" sidfläsk eller ska det köpas? Ofta är det lättare (o billigare) att få tag på rimmat fläsk i butikerna än färskt. Det rimmade är klart att läggas i röken. Berätta mer om hur du har tänkt dig :)

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -